Pereiti prie turinio
GEISTĖ

Gyvenimas nesusituokus

Rekomenduojami pranešimai

Na mes ir gyvenam nesusituoke...Ir net nežinau kada tuoksimes, nors apie tai dažnokai pasikalbam...

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mes pragyvenom 4 metus pries vestuves, kol atejo laikas arba skirtis arba zenytis. :doh Bet nieko nepasikeite, kaip buvo pries tai taip ir liko :sex: kol leliuku dar neturim. Gal veliau bus kitaip.

meter9930.png

meter5972.png

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dar ir kaip perlips. Nueis į bažnyčią tris kartus "Tėve mūsų" ir vėl švaru. Ar ne taip? Man tos visos bažnytinės ceremonijos - mados vaikymasis. Užtenka pastebėti statistiką, kiek tuokiasi ir kiek čia pat išsiskiria. Dvasingas žmogus ir be bažnyčios yra dvasingas, o "kuprotą" kaip sako tik grabas ištaisys.

Aš kalbu ne apie bažnytines ceremonijas, o apie dvasinius dalykus, kurie vyksta, kai ištariama priesaika. Nemanau, kad tuoktis būtina bažnyčioje, bet aplinka bažnyčioje padeda susikaupti. Krikštas ir duodamas šventojo vardas taip pat vaikui duoda dvasinę apsaugą. Tai nėra tuščios ceremonijos.

Pritariu, kad dvasingas žmogus gali būti ir be bažnyčios, bet dvasingumas nėra vaikščiojimas į teatrus ir knygų skaitymas bei mokėjimas apie visa tai protingai pakalbėti. Tikrasis dvasingumas yra vidinis dvasingumas, kai žmogus užsiima tam tikromis dvasinėmis praktikomis-pastoviai meldžiasi, gal medituoja, gal joga užsiima. Ir visai nesvarbu, kokiai religijai jis save priskiria. Kelių yra daug.

Tris kartus sukalbėjus "Tėve mūsų" žmogaus gyvenime niekas nepasikeičia. Jei nori apsivalyti nuo prilipusio brudo, trijų maldų neužteks. Kadangi kiekvieną dieną užsiteršiame, kiekvieną dieną reikėtų ir valytis...Yra tam tikros praktikos, kaip galima tai daryti.

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Pritariu, kad dvasingas žmogus gali būti ir be bažnyčios, bet dvasingumas nėra vaikščiojimas į teatrus ir knygų skaitymas bei mokėjimas apie visa tai protingai pakalbėti. Tikrasis dvasingumas yra vidinis dvasingumas, kai žmogus užsiima tam tikromis dvasinėmis praktikomis-pastoviai meldžiasi, gal medituoja, gal joga užsiima. Ir visai nesvarbu, kokiai religijai jis save priskiria. Kelių yra daug.

Sutinku su tavimi tik iš dalies. Nežinau, ar verta čia toliau gilintis. Gal reikėtų mudviem kitą temą atidaryti tuo klausimu.

Man dvasingumas nėra susijęs nei su bažnyčia, nei su teatru, nei su joga ar dar kažkuo. Žmogus turi būti dvasingas vidumi. Ir jeigu jo pas žmogų nėra, tai jokios išorinės, aukščiau išvardintos priemonės jam nepadės.

Tarkim, banditas, kileris, žudantis žmones pagal užsakymą. Jis gavęs krikštą, susituokęs bažnyčioje ir po poros metų išsiskyręs, užsiima joga ir meditacija, nes juk reikia kažkaip įtampą nuimti, savaitgaliais eina į mišias ir meldžiasi - ar jis dvasingas?

O va aš esu tik krikštyta, gyvenu nesusituokusi, retkarčiais nueinu į bažnyčią, nors melstis nemoku, bet man šiaip ramu ten (čia labiau veikia fizikos dėsnis), lankausi teatre, koncertuose, nemedituoju, neužsiimu joga, nes nemoku - tai ką aš dėl viso to esu mažiau dvasinga už tą žmogžudį? :grin:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Manau, kad mes neturim teisės kitus teisti ir lyginti vieną žmogų su kitu.

Kitų žmonių aš neteisiu, tai ne man. O palyginimas buvo tik tam, kad suprastum, jog dvasingumas nėra matuojamas santuokos įžadais :grin:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

o kodel nepagyventi nesusituokus, taip geriau istirsi zmogu...

Dovanėlėcompliment.gif

coeur_smiley.gif

Draugas - tai kažkas, kas pažįsta dainą tavo širdyje ir gali tau ją paniūniuoti, jei tu staiga pamiršti žodžius.

vilma1.gif

ok26.gif

Mano Bloga's

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

reik pagyvent nesusituokus, bet nepersistenkt, kai paskui atsoka noras tuoktis, nes ir taip gerai...zmogus sukurtas gyvent poroje...gaila kad nepasakyta jog santokoje, tada butu lengviau...o dabar kiek zmoniu, tiek nuomoniu

-------

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O mes su vyru kartu pradėjom gyventi tik susituokę ir nė dienos anksčiau :huh: Taip jau gavos, nenorėjau sau nervų gadintis, jei netikėtai pastočiau. O ir vestuves nėščiai būtų buvę sunku atšokti :) Pagyvenom 2,5 metų dviese, o dabar jau turim dukrytę :clap:

Kadangi ištekėjau pakankamai jauna (iš karto po vidurinės), tai visi aplinkiniai pradėjo laukti mano storėjimo :doh Ot nepasisekė pletkininkėms :banana:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Manau kad yra gerai pagyventi kartu pries vestuves, kaip cia daug kas sakot. Is patirties sakau, manasis buvo angeliukas, po puses metu pradejom gyventi. Po to mastai ar esi pasiruosus sugyventi su ydomis ir t.t. Kad ir ta pati rutina, buitis daug ka reiskia. :blink:

meter9930.png

meter5972.png

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
as tai busiu is tu skeptikiu? :) o kam tuoktis anksti :hm:

Aš visai nesigailiu, kad anksti ištekėjau Kiekvienam savo ;) Pvz.: aš anksti tam subrendau, o ir šiaip man santuoka netrukdo jokiuose dalykuose: vyras manęs visiškai nevaržo (proto ribose aišku ), o ir kurti ateitį daug saugiau, kai esi viską įforminęs. Žinoma, nereikia skubėti ir pulti ant pirmo pasitaikiusio :huh:

Redagavo kicule

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Be bažnyčios, be altorių, be sumainymo žiedų... - taip giedojo mūsų lakštingala Salomėja Nėris.

Ką apie tai manote?

jeigu taip visa gyvenima,tai tikrai ne :grin: bet pagyvent,tai butina kartu :pack2_thumbup[1]:

corcogumelo.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.