Pereiti prie turinio
GEISTĖ

Gyvenimas nesusituokus

Rekomenduojami pranešimai

Vat man užkliuvo....... "2. Vaikai. Apie 40 proc. sugyventinių turi vaikų. Tačiau jiems augti tokioje "šeimoje" nesaldu. Tyrimais nustatyta, kad sugyventinių vaikai lėčiau vystosi emociškai, dažnai turi elgesio problemų, jiems prasčiau sekasi mokykloje nei vaikams iš tikrų šeimų. "

O jei santuoka antra, tai vaikai ir vystosi emociškai lėčiau? ....

Kažkaip neitin teisingi tie statistiniai straipsniai.... :geda: Saugu nesaugu...Santuoka, sena nusistovėjusi visuomenės norma, šiuo metu gyventi susimetus nėra blogai, yra teisiniai aktai, psihologiniai momentai, kurie apsaugo tokias nesantuokines šeimas.

Kas kiečia vaikučius, jie ne ką mažiau kenčia ir nedarnioje šeimoje ir šeimose kur nėra tikros meilės ir šilumos tarpusavyje....

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

sakyčiau kad geriau gyventi nesusituokus ir nesimušti, negirtuokliauti ir t.t., nei gyventi susituokus ir kad vaikas matytų muštynes, tėvą girtą, nepagarbiai elgiantis su motina ir t.t.

kas sako kad augti nepilnoje šeimoje nesaugu? tikriausiai tie žmonės nežino tikros situacijos kiek vaikų auga nepilnoje šeimoje ir jiem puikiai sekasi, o kiek auga pilnoje ir yra viviški idiotai?

ar yra rimtai padaryta kokia nors statistika? lietuviai statistikos duomenis ima iš užsienio šalių, kur situacija visiškai kitokia, nes patys savo nesugeba padaryti.

Dovanėlėflow9.giflabas.gifgrom.gifkonnsultantas.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gif

esufainuole.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
sakyčiau kad geriau gyventi nesusituokus ir nesimušti, negirtuokliauti ir t.t., nei gyventi susituokus ir kad vaikas matytų muštynes, tėvą girtą, nepagarbiai elgiantis su motina ir t.t.

kas sako kad augti nepilnoje šeimoje nesaugu? tikriausiai tie žmonės nežino tikros situacijos kiek vaikų auga nepilnoje šeimoje ir jiem puikiai sekasi, o kiek auga pilnoje ir yra viviški idiotai?

ar yra rimtai padaryta kokia nors statistika? lietuviai statistikos duomenis ima iš užsienio šalių, kur situacija visiškai kitokia, nes patys savo nesugeba padaryti.

o tu paimk ir pagrysk viska :victory:

Dovanėlėgrom.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifforumo%20simpatija.gifmenas.gif

Nors žodžiai aštrūs, o veido israiska tokia gamer.gif, bet tu žinok, kad apkabinčiau aš tave preved.gif

sv.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

o ką čia pagrįsti? pasižiūrėk kiek šeimų gyvena nesusituokusių ir santykiai normalūs (nu žinoma ne visų), o kiek gyvena susituokusių ir vyrai girtuokliauja, eina pas kitas moteris, smurtauja prieš savo sugyventines ir vaikus. žinoma žmonos sako aš gyvenu dėl vaikų, bet ar vaikai pasakys joms ačiū už tai, kad matė smurtą šeimoje ir t.t.

daug moterų vienos augina vaikus, ir pažiūrėk kokie jie faini, ramūs, normaliai mokosi, žinoma irgi ne visi, o kiek auga pinoje šeimoje ir neturi nieko, marinami pusbadžiu, neturi ką apsirengti, tėvai chroniški gyvena iš vaikų pašalpų.

sakyčiau čia ne rodiklis augi pinoje šeimoje ar ne, svarbiausia kokia tos šeimos aplinka, kaip joje elgiasi su tavim, ir ar svarbiausi tavo poreikia yra patenkinti.

Dovanėlėflow9.giflabas.gifgrom.gifkonnsultantas.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gif

esufainuole.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
o ką čia pagrįsti? pasižiūrėk kiek šeimų gyvena nesusituokusių ir santykiai normalūs (nu žinoma ne visų), o kiek gyvena susituokusių ir vyrai girtuokliauja, eina pas kitas moteris, smurtauja prieš savo sugyventines ir vaikus. žinoma žmonos sako aš gyvenu dėl vaikų, bet ar vaikai pasakys joms ačiū už tai, kad matė smurtą šeimoje ir t.t.

daug moterų vienos augina vaikus, ir pažiūrėk kokie jie faini, ramūs, normaliai mokosi, žinoma irgi ne visi, o kiek auga pinoje šeimoje ir neturi nieko, marinami pusbadžiu, neturi ką apsirengti, tėvai chroniški gyvena iš vaikų pašalpų.

sakyčiau čia ne rodiklis augi pinoje šeimoje ar ne, svarbiausia kokia tos šeimos aplinka, kaip joje elgiasi su tavim, ir ar svarbiausi tavo poreikia yra patenkinti.

man nereikia nieko asmeniskai irodineti as esu santuokos salininke ir ziureti man nereikia toli, matau tik tiek kad seima netampama apsigyvenus kartu ir pagimdzius vaika, bet toleruoju tuos kurie pasirenka tokia neformalia santuoka, juk kiekvienas pats yra savo laimes kalvis :victory:

as augau seimoje kuroje netruko smurto ir agresijos, bet nesivadovauju tokia logika kad tradicios yra blogai, bet mano gyvenimas kur kar prasmingesnis, nei augusiu tikrai normalioj seimoj be smurto. Cia is asmenines patirties. :mirksiukas:

Zmogus pats pasirenka kas jam svarbiau ir kiekvieno vertybes yra skirtingos nepriklausomai nuo aplinkos veiksniu :)

Dovanėlėgrom.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifforumo%20simpatija.gifmenas.gif

Nors žodžiai aštrūs, o veido israiska tokia gamer.gif, bet tu žinok, kad apkabinčiau aš tave preved.gif

sv.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
as augau seimoje kuroje netruko smurto ir agresijos, bet nesivadovauju tokia logika kad tradicios yra blogai, bet mano gyvenimas kur kar prasmingesnis, nei augusiu tikrai normalioj seimoj be smurto. Cia is asmenines patirties. :)

Zmogus pats pasirenka kas jam svarbiau ir kiekvieno vertybes yra skirtingos nepriklausomai nuo aplinkos veiksniu :lol:

tai va apie ką aš ir kalbu, kad visai nebūtina gyventi susituokus, kad vaikai augtų sveiki ir normalūs, normaliai vystytųsi

o ne tai kas čia parašyta, kažkokia nesąmonė:

Vat man užkliuvo....... "2. Vaikai. Apie 40 proc. sugyventinių turi vaikų. Tačiau jiems augti tokioje "šeimoje" nesaldu. Tyrimais nustatyta, kad sugyventinių vaikai lėčiau vystosi emociškai, dažnai turi elgesio problemų, jiems prasčiau sekasi mokykloje nei vaikams iš tikrų šeimų. "

esufainuole.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

tai va apie ką aš ir kalbu, kad visai nebūtina gyventi susituokus, kad vaikai augtų sveiki ir normalūs, normaliai vystytųsi

o ne tai kas čia parašyta, kažkokia nesąmonė:

o tema skamba gyvenimas nesusituokus. O kad tau uzkliuvo tai tau uzkliuvo ir tiek, nereikia irodineti kad anie neteisus, kad gyventi nesusituokus tikras rojus, nes tai tik paistalai, nemanau kad vaikai didziuojasi tuom kad tevai gyvena susimete ir kad tai jiems tik i nauda.

SAntuoka nuo seno buvo vertinama, kaip zmogiska vertybe , kuria du zmones iprasina savo gyvenima kartu ir planuodami testi savo gimines medi.

Asmeniskai as neduociau savo vaikui pavardes to zmogaus kuris atsisako atsakomybes sukurti tikra realia seima, pavarde duociau savo, vien is principiniu paskatu, nes nemanau kad vyras nusipelno galbes jos nesuteikdamas moteriai kuri pagimdo jam vaika :flowers:

sv.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

aš ir nieko neįrodinėju, tik nereikia sakyti, kad susituokus vaikai auga super gerai, o nesusituokus jų išsivystymas yra menkesnis. noriu pasakyti kad yra įvairių vaikų ir santuokose ir nesantuokose. todėl negalima sakyti, kad jei tėvai nesusituokę vaikai lėčiau vystosi emociškai, dažnai turi elgesio problemų, jiems prasčiau sekasi mokykloje nei vaikams iš tikrų šeimų.

esufainuole.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

...jei duodami staistiniai duomenys apie vaikus, tai ir diskutuojama apie tai....

Keičiantis laikams, keičiasi ne tik žmogiškos vertybės, bet ir jas ramstantys istatymai... Jei žmonės N metų gyvena ne santuokoje, abipusiu susitarimu, augina vaikus bendrus ir ne, jiems gerai, tai mes ir pasidžiaugiam jog jiems gerai, ir mokėkime mes santuokoje taip gyventi, o ne badyti pirštais...

p.s....vaikai gimdomi ne vyrui... :mirksiukas: [offtopic][/offtopic]

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

...

teisingai keiciantis laikams , keiciasi istatymai, bet dziaugiuosi kad atsiranda istatymai remiantys santuoka kaip vertybe :yes: galbut daug kas rekia kad kas cia per nesamone, bet mano nuomone reikia ginti santuoka kaip vertybe, nes laisvamaniskumas ne visad iseina i gera. Imdami pavyzdi is uzsienio , kartu su gerais paimami ir blogi ir netgi labai sekmingai.

...

na nemanau, kad santuokoje mes nemokame gyventi, cia ne nuo to priklauso. Santuoka visdeklto ipareigoja ginti ja ir puoseleti, net jai ji byra i sipulius po kiekvienos audros., o tu ja vel lipdai ir kaskar ji tampa tik tvirtesne.

...

p.s....vaikai gimdomi ne vyrui... na nezinau ar nors viena tryksta dideliu noru viena augiti vaikus, ziuredama i tai kaip reprodukcija, jai galiu gimdyti tai ir gimdau.

o seip tai ne tai norejau pasakyti :grin: ... mano mintis tokia kad neduociau vyro pavardes vaikui jai jis gimtu ne santuokoje, jai vaikas gimdomas ne vyrui, o sau tai ir pavarde tada mano :)

na del atsakomybes, tokia mazoa priemone apginti savus interesus, juk egoistiska is vyro puses visa gyvenima laukti tos tikrosios ir nesusisaistyti santuoka, o gyventi su moterimi ir auginti vaikus, juk galbut ta ir yra ta vienintele, tai kodel versti ja laukti tokio nuostabaus gesto kaip vedybu.

P.s nu gal as cia placiai bet trumpiau nemoku :mirksiukas: ;)

sv.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sidabrine Vilke..viskas ok... :mirksiukas:

Plačiai, kartais gerai...

Pasakyme,ne vyrui gimdome vaiką, turėjau minty,jog vaikelio atėjimas tai abiejų tėvų laukimas...Šis pasakyma kvepia gilia patriarchija. Kai vyrui reikėdavo pagimdyti sūnų... :grin:

jai vaikas gimdomas ne vyrui, o sau tai ir pavarde tada mano
...na čia 5 balai... :yes:

Dabar...

na nemanau, kad santuokoje mes nemokame gyventi, cia ne nuo to priklauso. Santuoka visdeklto ipareigoja ginti ja ir puoseleti, net jai ji byra i sipulius po kiekvienos audros., o tu ja vel lipdai ir kaskar ji tampa tik tvirtesne.

Čia jau sava mano pasakymo interpretacija....Ir santuokoje ir nesantuokoje žmonės moka ilgai ir laimingi gyventi, taip pat kaip moka vienu mostu viską sugriauti...

Po teisybei, jei žmonėms gerai kartu, man ir gerai, vede jie ar ne....Tik nereikia jokių statistikų, nes tai nėra tikslūs duomenys...uh....pripilosafavau :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.