Pereiti prie turinio
Svečias kicule

Kosulys

Rekomenduojami pranešimai

Mano mazyte taip pat kosejo ,nupirkau sirupiuka vaistineji patare ir vartojom bet negerejo o pasibaigus sventem iskvieciau gyditoja tai mum iskart pripazino laringita .Labai baisi liga vaikelis gali net uzdusti tai budejau naktim kol pasveikom .Kol nesusiduriau su tokia liga tai galvoju tai tik kosulys ,mano didzioji isaugo ir pakosydavo duodavau sirupiuka ir pagydavom .Na cia man gera pamoka daugiau sakiau kas truputi ir gyditoja i namus .Anksciau stebejausi is mamu kurios vos vaikui sukrenksejus tuoji pas gyditoja ,na manau dabar isirasysiu i ju gretas ir as

10442.png10440.png

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

jo,laringitas tai isvis baisu! Prie mano akiu,mano broliukas gal kokiu metuku,ciut neuzduso :) :) prdiejo visas melinoti,neprakvepojo....tai greitoji greita buvo,atvaziavo iskart maske uzdiejo. Patis daktarai,paskui sake,kad ciut spiejo,dar 1-2min.ir vaikas butu uzduses. :) :cry:

o mes gerem hemeopatiniai HEDELIX (taip rodos vadinasi) tai tikrai geri.

Dovanėlėmenas.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gifVIP.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Kaip tik vakar skaičiau knyga apie lygas, tai va ten parašyta jog kosulys nėra liga, o jos požymis. Kosulį sukelia refleksai,kurie yra ryklėje, sinusuose, išoriniame klausos kanale,skrandyje. Taip pat yra dvi kosulio grupės:

Lėtinis kosulys: toks jei mažylis kosti ilgiau negu tris mėnesius,būtina kviesti gydytoją, atlikti tyrimus ir ieškoti priežasties.

Ūmus kosulys toks rodo kad vaikutis susirgo paprasčiausia viršutinių kvėpavimo takų užkrečiamąja liga.

Kartais pagal tai kaip kosti jūsų vaikutis galima įtarti, kuo jis serga.

Dregnas kosulys atsikosti skrepliais. Toks kosulys būdingas viršutinėms kvėpavimo takų užkrečiamosioms ligoms, sinusitui, bronchitui.

Sausas kosulys kai vaikas kosti bet negali atsikosti.Paprastai tik sausas kosulys rodo sunkesnę mažylio būklę.Gali sukelti alergija, asma, kvėpavimo takus dirginantys svetimkūniai. Tada mažilis labiausiai kosti nakti.

Lojantis kosulys taip vadinamas nes primena šuns lojimą, kiauksėjimą.Taip kosti laringitu susirgęs vaikas.Šiam kosuliui dar būdinga tai, kad mažylis įkvėpdamas oro sušvilpia.

Skardus būgninis kosulys Būdingas saižus garsas.Sukelia vadinamosios psichogeninės priežastys.Jis gali būti valingas arba ne.Priežastys neaiškios. Vaikas gali kosti daug mėnesių bet niekada nekosti naktį, kaip miega.

Jei girdite, kad jūsų vaikas kosti bet atsikosti,kad kosulys per daug nevargina,jei jis nekosti naktim,nekarsčioja,galima duoti atsikosėti skatinančio sirupo.Tačiau jei per2-3 dienas sveikata nepagerėja,o pablogėja kreiptis reikia pas gydytoją.Kartais kosulys ne dienomis o valandomis tampa vis ūmesnis, pavojingesnis. Vaikas pradėjo kosti per pietus o nakti jį gali pradėti kamuoti taip smarkiai,kad negali ne tik užmigti bet ir atsigulti. Skubiai kvieskit grietąją pagalbą būtina tada, kai vaikas negali atsigulti, dūsta,mėlynuoja.

Dovanėlėflow14.gif

image-26137.gif

line.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.