Pereiti prie turinio
uogyte

Lazanija

Rekomenduojami pranešimai

Labai patinka man lazanija , bet nelabai moku as ja pagaminti, gal kokiu receptuku pasakytumet :rolleyes:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

„Lazanija“ :pack2_thumbup[1]:

 

• 1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.),

• 300 g. Parmezano sūrio; (suri galima ir pakeisti )

Bolonese padažui:

 

• 1 didesnis svogūnas,

• 1 didelė morka,

• skiltelė česnako,

• 300 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos),

• 200 g. pievagrybių,

• 0.5 stiklinės balto vyno,

• 0.5 stiklinės vandens,

• 3 šaukštai pomidorų pastos,

• 75 g. sviesto,

• prieskonių ir druskos;

Bechamel padažui:

 

• 50 g. sviesto,

• 50 g. miltų,

• 900 ml pieno,

• malto muskato.

 

Bolonese padažas: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai .Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui, viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas: Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant truputi pavirinamas.. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.

 

:rolleyes:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu kokią skanią šiandien Lazanija valgiau čili picerijoje Šachmatinėje, kad net dabar seiles riju prisiminus. Bet taip ir niekada pati nesu darius. Reiks išbandyt Melisos receptą.

O gal kas nors dar kokių žinot?

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

as kazkaip panasiai darau,tik pas mane paprastesnis,bet irgi laaabai skanaiai gaunasi,visiem patinka,senokai bedariau,reiks padaryt kada :doh

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

as kaskaip ir ne taip sudetingai darau..bet cia tai tikros lazanijos receptas,todel toks ir yra:)

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Lazanija Rekomenduok

2005 gruodžio 05

1 pakelio lazanijos lakštų,

200-300 g. Parmezano sūrio;

Ppadažui:

1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo, džiovintų grybų arba pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštai pomidorų pastos, truputis sviesto, prieskonių ir druskos

 

Padažas gaminamas taip: keptuvėje ar puode svieste pakepinama sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama.

 

Atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir

sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.

 

Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.

Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus.

 

Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. :hm:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O kas tie lazanijos lakstai, nes as tai nauduoju bemiele sluoksniuota tesla :hm:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
:sird: ir man reiks isbandyt,paskaicius is ko daroma tai atrodo turi but labai skanu. :)

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Vakar gaminau lazanija pagal Haski receptą ir visai nebloga gavosi. Tikiuosi haski neuzpyks, jei atskleisiu jos kulinarinį receptą. Taigi reikia:

1.Bemielė sluoksniuota tešla

2. 0,5 kg. faršo

3. paprika

4. šampinjonai

5. Bazilikas

6. Krapai

7. Fermentinis sūris

8. Majonezas

9. Virintas vanduo

Vieną tešlos lakštą iškočioji ir dedi į skardą, ant jo sudedi faršą, pjaustytus šampinjonus, papriką ir uždengi kitu iškočiotu lakštu, baigiant kepti uždedamas sutarkuotas fermentinis sūris. Padažui - majonezą truputį atskiedi virintu vandeniu, kad nebūtų toks tirštas, suberi susmulkintus krapus ir viską išplaki iki vientisos masės. Skanaus, jei kas bandys pasigaminti.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Vakar gaminau lazanija pagal Haski receptą ir visai nebloga gavosi. Tikiuosi haski neuzpyks, jei atskleisiu jos kulinarinį receptą. Taigi reikia:

1.Bemielė sluoksniuota tešla

2. 0,5 kg. faršo

3. paprika

4. šampinjonai

5. Bazilikas

6. Krapai

7. Fermentinis sūris

8. Majonezas

9. Virintas vanduo

Vieną tešlos lakštą iškočioji ir dedi į skardą, ant jo sudedi faršą, pjaustytus šampinjonus, papriką ir uždengi kitu iškočiotu lakštu, baigiant kepti uždedamas sutarkuotas fermentinis sūris. Padažui - majonezą truputį atskiedi virintu vandeniu, kad nebūtų toks tirštas, suberi susmulkintus krapus ir viską išplaki iki vientisos masės. Skanaus, jei kas bandys pasigaminti.

mergaites, tikrai skanu, pasivaisinau ir as vakar sia ledi_x lazanija :schmoll:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš irgi šiandien darysiu, priminė man Oksana85 tai lėkiau produktų pirktis.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.