Pereiti prie turinio
TeaMan

Islamas ir musulmonai

Rekomenduojami pranešimai

Raminti manęs nereik, aš esu labai netgi rami :( tu pati nurimk :)

Indrute, apie patirti ir ne.

Oksanos kai paklausiau ką konkrečiai jai jie padarė, kad apie visus taip kalba, tai paminėjo tik tą atvejį kai prie jo nėščios kabinėjosi, nemanau, kad to negalėtų padaryti koks kitas šlykštus diedas.. kito atvejo nebuvo, tad iš to sprendžiu, kad ji apie visą jų blogumą kalba ne iš asmeninės patirties, o iš visuomeninės nuomonės... Tavo asmeninį požiūrį žinau (nors jei gerai pamenu tada nebaigėm kalbėt apie tai), aš gi pati esu antisemitė, nors man asmeniškai jie nieko nepadarė, bet tikrai neisiu ir nerašinėsiu ant jų visaip ir neniekinsiu jų religijos, tautos ir t.t., nes manau, kad tai ne jų, o mano bėda :D

Šiaip jei į šunį (šuo - geriausias žmogaus draugas) pažiūrėsi piktai, tai net geras šuo gali įkąsti :hm: Visokių brudų yra. Ir visose tautose, religijose, rasėse, o tie kas seka visuomeninės nuomonės, o nesivadovauja savo galva tėra avinų banda ir tiek :D

A ir Indrute, kaip tu jautiesi būdama lietuve, kai tau sako, kad tu "facking emigrant"?

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Eitvyde, anglijoj tuos šlykštynes juodašiknius vadina babajais, amerikoj musulmonkas almūškom, amerikonai lietuvius facking emigrant ir t.t.

Taip jau yra, ir kad tau vienai tai šlykštu sėdint čia lietuvoj tai žinok juokigą, tuo labiau ginant tą su kuoriuo tikrai realiai nėra susidūrus tik kad nuostatos tokios.

Man tai kaip buvo taip ir yra, esu juoda rasistė, ir man dzin kas apie mane galvoja, nenkenčiu aš jų visų.

pritariu tau Indrute....as ir neapkenciu ju visu.....

oksana1.gifDovanėlėflow9.gifflow14.gifVIP.giflabas.gifpagalba.gifflow9.gifforumo%20simpatija.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Raminti manęs nereik, aš esu labai netgi rami :D tu pati nurimk :)

Indrute, apie patirti ir ne.

Oksanos kai paklausiau ką konkrečiai jai jie padarė, kad apie visus taip kalba, tai paminėjo tik tą atvejį kai prie jo nėščios kabinėjosi, nemanau, kad to negalėtų padaryti koks kitas šlykštus diedas.. kito atvejo nebuvo, tad iš to sprendžiu, kad ji apie visą jų blogumą kalba ne iš asmeninės patirties, o iš visuomeninės nuomonės... Tavo asmeninį požiūrį žinau (nors jei gerai pamenu tada nebaigėm kalbėt apie tai), aš gi pati esu antisemitė, nors man asmeniškai jie nieko nepadarė, bet tikrai neisiu ir nerašinėsiu ant jų visaip ir neniekinsiu jų religijos, tautos ir t.t., nes manau, kad tai ne jų, o mano bėda :D

Šiaip jei į šunį (šuo - geriausias žmogaus draugas) pažiūrėsi piktai, tai net geras šuo gali įkąsti :hm: Visokių brudų yra. Ir visose tautose, religijose, rasėse, o tie kas seka visuomeninės nuomonės, o nesivadovauja savo galva tėra avinų banda ir tiek :pana3:

A ir Indrute, kaip tu jautiesi būdama lietuve, kai tau sako, kad tu "facking emigrant"?

nesakyk,kad as paminejau tik viena atveji.... as paminejau dar kelis... kad man nepatinka ju apdarai, kad baisu man kaip jie elgiasi su musiskem, kad jie ziaurus.... nejaugi tau reikia irodymu kodel as ju neapkenciu-is kur tu zinai kad neturiu asmenines patirties-gal as nenoriu apie tai viesai kalbeti.... ir todel miniu pacius smulkiausius dalykus del ko ju nepakenciu-man jie slykstus..... ir beja as esu labai ramus zmogus :(

teisingai Indrute pasake- kaip tu gali juos ginti bei apie juos kalbeti jei nieko nezinai ir nesi bendravusi su jais,o as juos matau kiekviena diena, dirbu su jais ir neapkenciu ju.....o del ko konkreciai tai jau ne tavo reikalas....

oksana1.gifDovanėlėflow9.gifflow14.gifVIP.giflabas.gifpagalba.gifflow9.gifforumo%20simpatija.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

1. "man nepatinka jų apdarai", tai ne žiaurumo iš jų pusės atvejis, tai panašiai kaip "man nepatinka pelėsinis sūris".

2. su mūsiškėmis jie elgiasi taip kaip mūsiškės leidžiasi. Tau nepatiko to šlykštaus diedo elgesys, sugebėjai savo atstovėt ir šaunuolė, jei kitos nesugebėjo, tai jų ir konkrečių vyriškių bėdos, o ne religijos. Islame moteris yra gerbiama, bet tai aišku supranta tik tas kas giliau, o ne paviršutiniškai domėjosi islamu. Aš domėjausi. Netgi norėjau būt musulmone. Laiku atsitokėjau.

3. Žiaurumo būdingo tik musulmonui atvejo nepaminėjai. Čia tik nuostata.

4. Kai nenori apie tai kalbėti, tai ir nekalbi :) Pradėjai kalbėt, paprašiau ne 'vakruk do okolo', o konkrečiai, tai mane iškart užsipuolei, o man išlikus ramiai pareiški, kad galbūt yra kažkas tokio dėl ko gali jų nekęsti, bet, NET jei ir yra kažkas tokio, tai gali neapkęsti tik to konkretaus žmogaus, nes dabar gaunasi panašiai, kad jei turistas atvyksta į Lietuvą ir jį apvagia, sumuša ir t.t. tai VISI lietuviai (oi atsiprašau - krikščionys) banditai ir vagys ir išvis mus išnaikint reikia :D

5. Kad tu juos matai, su jais dirbi ir t.t., tai dar nereiškia, kad esi teisi, nes tu esi su nuostata, o ją pakeisti yra itin sunku, kartais net neįmanoma. Jeigu nori mušti šunį lazdą visada surasi, juk taip?

Beja, aš nesakau, kad visi musulmonai yra gėris, visur yra visokių žmonių, tiesiog nežiūriu į žmones su išankstine nuostata ar tai jau taip blogai? :hm:

Dovanėlės

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

A žinok man giliai dzin. Pažįsti tu turbūt mane, kad tokie pasakymai man nei šildo nei šaldo, mano įžeist reik jau labai pasikausčius būt :)

O šiaip tai aš nesiveliu į šitas diskusijas, nes ir taip čia su Eitvyde nepadiskutuosi :( :D kaip iš tuščio į kiaurą tsakant :hm:

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
tokios nesamonės kaip gyva nesu girdėjus. Alahas naktį nemiega, jie net melstis naktį keliasi ir ta malda yra itin svarbi, nes parodo jų ryžtą...

Dėl mėgimo nemėgimo, tai čia jau sudėtinga, gali nemėgti žmogaus nepriklausomai nuo jo religijos. Šiaip musulmonas gali vesti ir katalikę ir kito tikėjimo moterį, jiems tai nėra uždrausta, jiems netikintis žmogus yra baisiau už kitatikį...

o Koranas leidžia žudyti tik tuo atveju, jei kėsinamasi į jo tikėjimo laisvę.

Šiaip jau skleisdamas gandus pasidomėk ką rašai. Aš skaičiau Koraną (ne visą aišku), islamu daug domėjausi...

Suklydai biski jiems tikejimas neleidzia vesti kitatikiu....o del zudimo tai kaip tik tikejimas leidzia zudyti kitatikius....arba pavizdziui broliai su tevu gali uzmusti savo seseri jeigu nenori teketi uz jai isrinkto vyro, permiegojo su vyru iki istekant, uztraukia vienokia ar kitokia seimai geda ir t.t....

Ir isvis pas juos kultura yra atsilikusi kokiu 1000 metu.... O is kuriu saliu jie kile tai neturi labai daug reiksmes nes jie visi vienodi savo atsilikusiu mastymu ir poelgiais.... Na iranieciai tai vieninteliai is musulmonu turi siektiek daugiau kulturos ir nera labai laukiniau, bet aisku ziurint is kur paimsi jei is didesniu miestu tai normalesni jei is kaimo tai kaip laukiniai.....

O pavizdziui somalijoje gimus mergaitei jai yra ispjaunamas klitorius, kad ji nejaustu orgazmo...nu vienu zodziu ji tampa sekso ir vaiku gimdymo fabriku....o tai yra tikrai nebesveika...

as1cCF80g410000MDU5NzY2cHwzODUxNnB8SWtpIEthbGVkdSBsaWtv.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
1. "man nepatinka jų apdarai", tai ne žiaurumo iš jų pusės atvejis, tai panašiai kaip "man nepatinka pelėsinis sūris".

2. su mūsiškėmis jie elgiasi taip kaip mūsiškės leidžiasi. Tau nepatiko to šlykštaus diedo elgesys, sugebėjai savo atstovėt ir šaunuolė, jei kitos nesugebėjo, tai jų ir konkrečių vyriškių bėdos, o ne religijos. Islame moteris yra gerbiama, bet tai aišku supranta tik tas kas giliau, o ne paviršutiniškai domėjosi islamu. Aš domėjausi. Netgi norėjau būt musulmone. Laiku atsitokėjau.

3. Žiaurumo būdingo tik musulmonui atvejo nepaminėjai. Čia tik nuostata.

4. Kai nenori apie tai kalbėti, tai ir nekalbi :hm: Pradėjai kalbėt, paprašiau ne 'vakruk do okolo', o konkrečiai, tai mane iškart užsipuolei, o man išlikus ramiai pareiški, kad galbūt yra kažkas tokio dėl ko gali jų nekęsti, bet, NET jei ir yra kažkas tokio, tai gali neapkęsti tik to konkretaus žmogaus, nes dabar gaunasi panašiai, kad jei turistas atvyksta į Lietuvą ir jį apvagia, sumuša ir t.t. tai VISI lietuviai (oi atsiprašau - krikščionys) banditai ir vagys ir išvis mus išnaikint reikia :)

5. Kad tu juos matai, su jais dirbi ir t.t., tai dar nereiškia, kad esi teisi, nes tu esi su nuostata, o ją pakeisti yra itin sunku, kartais net neįmanoma. Jeigu nori mušti šunį lazdą visada surasi, juk taip?

Beja, aš nesakau, kad visi musulmonai yra gėris, visur yra visokių žmonių, tiesiog nežiūriu į žmones su išankstine nuostata ar tai jau taip blogai? :)

1. Tu dabar isivaizduok nuvaziuoji i musulmoniskaja sali ir tu privalai uzsideti tuos apdarus, nes tokia yra ju religija ir moterys turi gerbti ta vadinama religija....Tai kodel jie cia europoje nenusiima tu savo apdaru ir negerbia musu religijos?

2. Vel ysivaizduok tu nueini vakare i kokia parduotuve maza kurios savininkai ir darbuotojai yra musulmonai jie uzrakina duris, kad tu nepabegtum ir tave sumusa ir isprievartauja tryse ar keturiese.....tu juk nesileidi, bet padaryti juk nieko negali, jie vyrai ir ju yra nevienas....

2.2 Manai jei nepatiko elgesys tai tu taip ramiai ir pabegsi? Jei jis koks nesveikas(kaip dazniausiai ir yra) jis tave sumus iskarto kai tu jau ringsies daigtus arba paskui susiras ir sumus arba uzmus.

2.3 Islame moteris yra gerbema tik musulmone. Nors ir tai nelabai..... Kaip normalus vyras gali musti savo mylima zmona ar drauge tik delto kad ji pavelavo grysti namo ar nepakluso kaip verge jo isakymui... Ir isvis normalus vyras nekeltu rankos pries jokia moteri...

3. Uz tai as paminesiu..... Koks tevas galetu uzmetyti akmenimis savo dukra kuri nepakluso jam?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Rober,

1. jau seniai tose šalyse neprivalai dėvėti jų apdarų, nes jie nori turistų srauto, o versdami rengtis tais jų rūbais jį stipriai sumažintų.

2. ir 2.2 ar gali garantuoti, kad tai būna 100%?

2.3 Katalikai savo žmonas irgi muša ir ne vien už neparėjimą laiku namo, būna, kad sudaužo už ne tokį žvilgsnį, dėl vaikų tas pats.

Mes juk kalbam apie normalius padorius musulmonus, besilaikančius islamo, o ne apie nužmogėjusius diedus bandančius savo veiksmus pritempti prie islamo?

Dėl negalėjimo vesti katalikės ir dėl reikiamumo žudyti kitatikius gal gali nurodyt kokį šaltinį, kad man nereiktų vėl knaisiotis ir ieškoti konkrečios vietos kur tai perskaičiau? Mano šaltinis bus musilmoniškas tinklapis, jei tik jis dar veikia :flowers:

O akmenimis užmėtydavo ne vien musulmonai :flowers:

Dovanėlės

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Rober,

1. jau seniai tose šalyse neprivalai dėvėti jų apdarų, nes jie nori turistų srauto, o versdami rengtis tais jų rūbais jį stipriai sumažintų.

2. ir 2.2 ar gali garantuoti, kad tai būna 100%?

2.3 Katalikai savo žmonas irgi muša ir ne vien už neparėjimą laiku namo, būna, kad sudaužo už ne tokį žvilgsnį, dėl vaikų tas pats.

Mes juk kalbam apie normalius padorius musulmonus, besilaikančius islamo, o ne apie nužmogėjusius diedus bandančius savo veiksmus pritempti prie islamo?

Dėl negalėjimo vesti katalikės ir dėl reikiamumo žudyti kitatikius gal gali nurodyt kokį šaltinį, kad man nereiktų vėl knaisiotis ir ieškoti konkrečios vietos kur tai perskaičiau? Mano šaltinis bus musilmoniškas tinklapis, jei tik jis dar veikia :flowers:

O akmenimis užmėtydavo ne vien musulmonai :flowers:

1. Irane privaloma.

2. Tai buvo butent Kopenhagoje Vienas mano draugas skaite laikrasciuose buvo rasoma pries gerus 5 metus.

2.2 Taip buvo nevienai lietuvei, buvo tokiu ir sumustu ir prigrasintu....

2.3 Zinoma kad musa, bet dazniausiai tai buna visokie alkoholikai ir zemos kulturos asmenys...

Musulmonas gali vesti katalike jei ji pakeicia savo tikejima i musulmonu.

Siais laikai tai laikoma normalu ir teiseta tik musulmoniskose salyse.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
1. Irane privaloma.

2. Tai buvo butent Kopenhagoje Vienas mano draugas skaite laikrasciuose buvo rasoma pries gerus 5 metus.

2.3 Zinoma kad musa, bet dazniausiai tai buna visokie alkoholikai ir zemos kulturos asmenys...

Musulmonas gali vesti katalike jei ji pakeicia savo tikejima i musulmonu.

Siais laikai tai laikoma normalu ir teiseta tik musulmoniskose salyse.

Biski suklydau paskutiniajeme pranesime apie vedybas.

Anot musulmonų, ideali santuoka įmanoma tik tarp musulmonų, bet islamiškoji teisė neuždraudė ir mišrių santuokų, nors, tiesa, labai apribojo jų spektrą. Musulmonė moteris negali tekėti už nemusulmono – vyras, prieš vesdamas musulmonę, privalo atsiversti į islamą. Tačiau musulmonas gali vesti kelių tikėjimų moteris: judėję, krikščionę, zaraostristę ir, kai kurių teisinių islamo tradicijų nuomone, sabiją. Tokiu atveju santuoka vyksta lygiai taip kaip ir tarp dviejų musulmonų, laikantis musulmoniškų tradicijų. Už musulmono tekančiai nemusulmonei moteriai neprivalu atsiversti į islamą nei prieš santuoką, nei po jos – vyras turi užtikrinti jai religinę laisvę. Vis dėlto tokioje santuokoje gimę vaikai „paveldi“ tėvo religiją, todėl yra musulmonai ir turi būti auklėjami islamo dvasia. Praktiškai tai dažnai sunku ar net neįmanoma – nemusulmonė motina neturi galimybės (o dažnai ir noro) auklėti savo dukras musulmoniška dvasia.

Kai vyras turi kelias žmonas, kurių viena – nemusulmonė, islamiškoji teisė nėra kaip nors išskirtinai palankesnė žmonai musulmonei. Tačiau kitatikė nepaveldi vyro turto, o musulmonė paveldi tam tikrą jo dalį. Kita vertus, nemusulmonės vaikai tėvo musulmono mirties atveju paveldi tiek pat, kiek ir jų netikri broliai bei seserys musulmonės vaikai.

Musulmonai nebuvo skatinami vesti kitatikes, bet islamiškos teisės duotas leidimas kurti mišrias santuokas gali būti laikytinas tam tikra prozelitizmo forma. Per mišrias santuokas, kuriose gimę vaikai statistiškai priskiriami musulmonų bendrijai, islamas taikiai plinta pasaulyje. Pastebėtina, kad moterys, kurios tekėdamos už musulmonų neketino atsiversti į islamą, dėl aplinkybių spaudimo anksčiau ar vėliau priima vyro religiją.

Reikėtų atskirai paminėti, kad santuoka tarp tos pačios lyties atstovų islamiškosios teisės požiūriu neįmanoma. Islamiškoji teisė itin griežta ne tik svetimavimui, bet ir homoseksualiems santykiams – tokie ryšiai baudžiami nuplakdinimu, o kai kada – ir mirtimi. Kita vertus, tai visai nereiškia, kad musulmoniškose visuomenėse homoseksualių santykių nėra – priešingai, jie gana plačiai paplitę.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
1. Irane privaloma.

1. Jeigu to reikalaujama vienoje ar keliose musulmoniškose šalyse, tai nereiškia, kad tai privaloma visur ir, kad to reikalauja islamas. kiek anksčiau skaitinėjau, tai musulmonai labai draugiškai gyveno šalia kitų religijų atstovų ir nebuvo jokių pykčių, tik vėliau kai atsirado daugybė islamo pakraipų imtasi išsidirbinėt ir visaip griežtint tokius dalykus.

2., 2.2 tie asmenys yra išsigimėliai ir tiek. tokių padarų ant žemės yra daug, bet religija gi ne prie ko :)

2.3 kartais tie žemos kultūros asmenys užima aukštas pareigas ar šiaip yra labai geri, rimti ir atsakingi darbuotoji ir niekam nė mintis nekyla, kad jie šlykštūs smurtautojai. religija čia ne prie ko.

Džiugu, kad pasitaisei apie vedybas. :)

Beje iš kur traukei tai?

Dovanėlės

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Man uzteko perskaityti knyga " Tik su dukra" ... :) :)

DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.