Pereiti prie turinio
uogyte

Mielinės bandelės

Rekomenduojami pranešimai

Bambyna, matosi kad virtuveje retai sukiojiesi...Sausas mieles ir nei?suksi niekaip noredamas, o ?liapias BUTINA. nera butent ir kalbejo apie ?lapes...

kalbant apie slapias mieles tai neissukant neisivaizduoju ar ka butu galima pagamint :laugh: :laugh:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

BANDELĖS SU SŪRIU IR ČESNAKAIS

 

- 500 g miltų;

- 250 ml vandens;

- 7 g sausų mielių;

- 2 - 3 a. š. Druskos;

- 1 - 1 1/2 v. š. cukraus;

- 2 v. š. aliejaus;

- 100 g sūrio (Ementalio, Čedaro, Gouda);

- 4 skiltelės česnako, susmulkintos ( 1 - 1, 5 a. š. sauso);

- 1 kiaušinio trynys;

Išmaišyti mieles šiltame vandenyje su cukrumi. Leisti pastovėti 5 minutes. Įdėti česnaką. Persijoti miltus ir užminkyti elastingą tešlą, galiausiai sudėjus druską ir aliejų. Minkyti apie 10 min. Suformuoti rutulį, dėti į aliejumi išteptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti apie 1 val., kol pakils dvigubai. Lengvai išminkyti, suberti smulkiai supjaustytą sūrį ir dar kartą išminkyti. Suformuoti bandeles. Padalinti tešlą į 30 dalių. Kiekvieną gabaliuką suvynioti į ~25 cm ilgio volelį ir surišti mazgeliu. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir dar kildinti apie 40 min. Patepti bandelių viršų kiaušinio tryniu, išplaktu su 1 v. š. vandens. Dėti į orkaitę, įkaitiną iki 210C ir kepti 15 - 18 min, kol pagels.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

BANDELĖS SU CINAMONU

 

Tešla

500 ml pieno;

25 g šviežių mielių;

150 ml cukraus;

1 v. š. malto kardamono;

800 - 1000 ml miltų;

150 g margarino ar sviesto;

1 a. š. druskos;

Įdaras

3 v. š. minkšto margarino ar sviesto;

3 v. š. malto cinamono;

3 v. š. cukraus;

1 a. š. vanilės;

1 kiaušinis;

Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.

Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų...).

Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais. Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

BANDELĖS SU LAŠINUKAIS

 

Tešla:

500 g miltų;

1 pakelis sausų mielių;

250 ml pieno;

50 g cukraus;

50 g sviesto arba margarino;

žiupsnelis druskos.

Įdaras:

200 g lašinukų;

nedidelis svogūnas;

žiupsnelis kvapniųjų pipirų; cinamono;

2-3 š. džiūvėsėlių.

 

Šiltame piene ištirpinti cukrų, suberti mieles ir palaukti kol suputos. Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, įpjaustyti minkšto sviesto ar margarino. Viską gerai išmaišyti. Tešla minkyti 10-15 min ir palikti pusvalandžiui, kad pakiltų.

Įdarui smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su trupučiu riebalų. Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyti lašinukai ir pašildoma (nespirginama). Į lašinukus suberiami prieskoniai, džiūvėsėliai ir išmaišoma.

Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio papločiu. Iš jo stikline išspaudžiami skritulėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį įdaro. Skritulėlis sulenkiamas ir gerai užspaudus kraštus, dedamas į skardą siūle į apačią. Paliekama 10-15 min, kad pakiltų. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu ir kepamos apie 20 min.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

PYRAGĖLIAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS

 

Tešla:

300g miltų;

30g mielių;

2 kiaušiniai;

3 v.š. lydyto sviesto;

4 v.š. pieno;

2 a.š. cukraus;

žiupsnelis druskos;

Grybų įdaras:

sauja virtų džiovintų grybų;

svogūnas

3 v.š. alyvų aliejaus;

druska, pipirai pagal skonį

Mieles ištrinti su cukrum, įpilti šilto pieno, įberti 2 v.š. miltų ir pastatyti šiltai, kad tešla pakiltų. Tada supilti lydytą sviestą, įmušti kiaušinius, įberti žiupsnelį druskos, po truputį berti miltus ir minkyt, kol tešla pasidarys vientisa ir nebelips prie rankų. Tešlą pridengti rakšluosčiu ir palikti pakilti. Gaunas kažkur apie 30 min. Tada pakilusią tešlą iškočioti piršto storumo lakštu. Stikline išspausti skritulius. Ant kiekvieno jų, trijose vietose įpjovus, per vidurį dėti įdaro ir įpjautus tešlos gabaliukus virš įdaro sulipinti. Pyragelius sudėti į riebalais pateptą skardą. Viršų patepti išplaktu kiaušinio tryniu ir apie 30 min. kepti 170 laipsnių orkaitėj.

Grybus ir svogūnus supjaustyti kubeliais. Keptuvėj ant aliejaus iš pradžių kepinti svogūnus, kol jie suminkštės ir pagels, tada dėti grybus. Dar šiek tiek viską pakepti. Pagal skonį įdėti druskos ir pipirų.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Bandeliu pyragas is majonezines teslos su idaru (suris ir desryte)

 

6ced8f048b9a.jpg

 

Teslai:

1,5 a.s. sausu mieliu

500g. miltu

2 a.s. druskos

2 v.s. cukraus

2 v.s. aliejaus

1 kiausinis

100g. majonezo

180-190ml. vandens

 

Mieles sumaisyti su miltais,dedam kitus produktus,tesla gerai isminkyti. Teslam kildynam siltoje vietoje.

padalyti tesla i 10-12 gabaliuku. Kiekviena iskocioti ir i kiekviena dedam smulkiai supjaustyta desryte ir tarkuota suri. Gerai sulipdom krastelius,musu bandeles bus apvalios formos. Dedam i sviestu istepta forma viena prie kitos. Aptepti aliejumi,pabarstyti kminais ir zolelemis ir kepam. Skanaus.


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.