Pereiti prie turinio
Snapė

Žele, žele tortai

Rekomenduojami pranešimai

Labai nor??iau pasigamint t? balt? ?ele su bra?k?m, bet neatsimenu recepto, gal gal?tum?t pagelb?t?

Ir aplamai gal ?inot gerų ?ele tortų receptų, juk tik vasara tokiais ir gaivintis :unsure:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

?iandienin? mano balta ?ele :baby:

 

DSC00730.jpg

DSC00731.jpg

 

:ps: Jeigu kam ?domu recepta para?ysiu v?liau :D

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Aisku,kad idomu.Tuoj visos uzsivesim kaip su tinginiu... :baby:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
?iandienin? mano balta ?ele :baby:

 

DSC00730.jpg

DSC00731.jpg

 

:ps: Jeigu kam ?domu recepta para?ysiu v?liau :D

oi kaip skaniai atrodo tavo torciukas as ir uzsimaniau tai zinoma kad parasyk receptuka labai lauksiu :mirksiukas[1]: :icon_king:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Indrute, greiciau rasyk receptuka, o tai mes cia is alkio tuoj numirsim :lol: jau taip gardziai atrodo mmm :D

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Indrute na labai laukiam torciuko receptuko parasyk greiciau a tai ir mes norim si skanesta pasigaminti neversk musu taip ilgai laukti ;) :mirksiukas[1]:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

?od?iu taip :D pati recepto tokio ie?kojau ilgiausiai. Visi ka?kada dare, ?ino kad skanu ir t.t. bet kiek tiksliai reik ?elatinos nieks ne?inojo. Tai panaudojau sen? ger? taisyklę: 10g ?elatinos ant 100ml skys?io.

?od?iu a? d?jau litr? kefyro, ir ger? puskil? bra?kių. Tai paskai?iavau kad ?elatinos turi b?t ma?daug vir? 50g. Tai sud?jau 60g. ?elatin? naudojau Dr.Oetker.

O dabar eiga ;)

 

Nuplautas ir nusausintas bra?kes pjaus?iau pusiau, o didesnes ir ? keturias dalis, ir b?riau ? form?. Tada ?elatin? u?pyliau verdan?iu vandeniu(daugiau nei pus?s stiklin?s) ir mai?iau kol i?tirpo. ? auk?tesn? ind? supyliau kefyr?, cukrau pagal skon?, ir prad?jau mikseriuot, po truput? pildama i?tirpusi? ?elatin?. I?mikseriuot? masę u?pyliau ant bra?kių ir ? ?aldytuv?.

Skanaus :D

 

:D Kadangi naudojau ne lietuvi?k? ?elatin?(taisykl? lietuvi?kai ?elatinai), bi?k? neapsiskai?iavau, reik?jo truput? ma?iau. Tad ?ele gavosi per kieta, man nor?josi "mink?tesn?s" . Tad si?lau d?ti 40-45g ?elatinos.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O uzpylus verdanciu vandeniu,zelatina nesusoka i gumuliukus? Pasitikslinti noriu,nes ant lietuviskos zelatinos raso,kad reikia uzpilti virintu saltu vandeniu,o paskui karstam vandeni ideti ir isbrinkinti.Ar ta ne lietuviska zelatina daroma kitaip.Idomu... :mirksiukas[1]:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

dekui uz recepteli, reikes pamaloninti brangiausiaji kai gris.....

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
O uzpylus verdanciu vandeniu,zelatina nesusoka i gumuliukus? Pasitikslinti noriu,nes ant lietuviskos zelatinos raso,kad reikia uzpilti virintu saltu vandeniu,o paskui karstam vandeni ideti ir isbrinkinti.Ar ta ne lietuviska zelatina daroma kitaip.Idomu... :mirksiukas[1]:

 

Va b?tent ta Dr.Oetker ir reik ksar?tu vandeniu u?pilti, tikrai nesu?oka ? gumulus. O lietuvi?ka, padariau ka?kada taip, tai ger? gumuliuk? tur?jau :D

 

dekui uz recepteli, reikes pamaloninti brangiausiaji kai gris.....

 

N?r u? k?, butinai pamalonink :ps:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Saldus varškės desertas

 

4-5 šaukštai želatinos

500 g sūrelių

250 ml pieno

žiupsnelis druskos

4 šaukštai juodųjų serbentų sulčių

2 šaukštai spaustų citrinos sulčių

50 g miltinio cukraus

80 g susmulkinto šokolado

1 šaukštas lazdyno riešutų

100 ml plaktos grietinėlės

koncervuotų vyšnių

 

Želatiną ištirpiname šaltame vandenyje.Sūrelius, pieną,miltinį cukrų ir druską ištriname iki vientisos masės.Išbrinkusią želatiną ištirpiname,sukrečiame į kremą, gerai išmaišome ir padalijame į tris dalis.Vieną dalį kremo sumaišomesu juodųjų serbentų sultimis ir sudedame į taures,kitą dalį sumaišome su citrinų sultimisir sudedame antrą sluoksnį į taures.Trečią varškės kremo dalį sumaišome su ištirpintu šokoladu ir susmulkintais riešutais.Tai trečias deserto sluoksnis.Papuošiame plakta grietinėle,vyšnia ir šokolado drožlėmis.

 

 

Paukščių pienas

 

1 l kefyro, 1 stikl. virinto vandens, 2 pak. želatinos, 6 zefyrai, 3 šaukštai cukraus

Zefyrus sutrinam grūstuve įpildami šiek tiek kefyro. Želatiną išmirkom ir ištirpinam. Viską gerai išmaišom ir pilam į „Želė žiedą“. Galima dar dėti saulėgrąžų, džiovintų vaisių, razinų ir pan.

 

Tikiuosi, patiks. Deserto spalva priklauso nuo zefyrų spalvos. Labai įdomiai iš žalių (kriaušinių ) atrodo.

 

 

Varškinis lašišos užkandis:

 

300 ml grūdėtos (nebūtinai) varškės

300 ml riebesnės grietinėlės

2 pomidorai

200 g sūdytos lašišos

1,5 šaukšto želatinos (Dr.Otker)

Krapų, svogūnų laiškų, kitų žalumynų, prieskonių pagal skonį (labai tinka Santa Marijos „Prieskoninių žolelių mišinys žuviai“

~pusė šviežio batono

Lašišą, pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus susmulkinti. Želatiną užpilti puse stiklinės verdančio vandens ir ištirpinti. Grietinėlę su varške išplakti mikseriu arba mentele (jei grūdėta varškė) 2 litrų asotyje plakimui, į šį plakinį sudėti visus kitus produktus, gerai išmaišyti.

Želė žiedą plonai patepti aliejumi šepetėliu. Silikonine mentele į žiedą dėti sluoksnį gautos masės (~1,5 cm), ant viršaus dėti vieną prie kitos keturias plonai atpjautas batono riekeles, ant viršaus vėl – varškės masė ir vėl batonas. Galima daryti tik du sluoksnius, bet storesnius. Uždenkite želė žiedo dangteliu.

Jei skubate, padėkite į šaldiklį pusvalandžiui ir tada atsargiai išimkite iš želė žiedo. Jei neskubate, dėkite į šaldytuvą ir galite palikti per naktį.

Pjauti aštriu peiliu.

Skanaus!

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano šeimyna labai pamėgo paprastą žele užsipilti kondensuotu pienu. Gaunasi įdomus skonis. O jei dar kokių vaisių ir riešutėlių, tai visai gerai kasdieniniam pasmaguriavimui.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.