Pereiti prie turinio
Pajure

Kinų maistas

Rekomenduojami pranešimai

Vištiena kinietiškai

 

Vištienos krūtinėlė supjaustoma plonom juostelėm.Viskas apvoliojama krakmole ir verdama labai įkaitintame aliejuje.Kai apskrunda,nuvarvinu ant sietelio.

Supjaustomos daržovės (tinka beveik viskas-kin.kopūstai.pievagrybiai,cukinija,baklažanas,paprika,aguročiai).Tada daržovės lengvai pakepinamos,kad truputį suminkštėtų.Tada užpilama vandeny tirpintu krakmolu (krakmolo labai nedaug,kad skystas padažas būtų,ne kisielius).Kai padažas sutirštėja pilu aštraus saldžiarūgščio padažo (maximoj yra rytietiškų valgių lentynose).Tada kraunu vištieną,išmaišau ir dar kokią minutė pakaitinu.Valgoma su virtais ryžiais.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

radau ir as idomu receptuka, pati dar neesu darius :)

 

Jei mėgstat vištieną - labai geras receptas

1 vištos krūtinėlė

3-4 dideli svogūnai

sojų padažas

1 kiaušinis

2 šaukštai miltų

aliejaus kepimui

 

Krūtinėlę supjaustyti 1,5 cm kubeliais ir sudėti į miltų ir kiaušinio plakinį (kliarą). Druskos nereikia. Svogūnus supjaustyti riekelėmis ir kepti aliejuje su nemažu kiekiu sojų padažo. Atskiroje keptuvėje labai trumpai apkepti vištienos gabalėlius iki aukso spalvos ir iškeptas porcijas dėti į kepančius svogūnus (keptuvė turi būti uždengta). Praktiškai, pabaigus kepti paskutinę porciją, galima keptuvę su svogūnais nustoti kaitinti. Valgoma su ryžiais ir salotomis. Išeina neįtikėtinai daug, galima pamaitinti 6-8 žmones. Labai greita ir skanu

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

o su medum kokiu nors recepteliu, kad gautusi tas saldus padaziukas, nezinote? :V

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kinietiškai vištieną darau tai.

 

supjaustau geras dvi krutinėles smulkiais pagaliukais gan ilgokais. Tada juos kiekveiną atckirai mirkau į iki putų standžių išplaktą kaiušinio baltymą ir tada į krakmolą. Kaip sumirkau visus, tai užtrunka apie 40 minučių :lol: kepu smarkiai įkaitintam alyvuogių aliejuje dėdama po vieną į keptuvę kad nesuliptų, pakepu kelias tik minutes, maksimum 3 kol gražiai apskrunda gabalėliai. Tada juos imu lauk ir dedu ant popierinio rankšluosčio kad nusivarvėtų nereikalingi riebalai.

Sukepinus visą mėsytę ruošiu padažą.

susipjaustai labai plonai svoguno pusžiedžius ir morkų pagaliukus(čia kaip netyngiu, kaip tyngiu belenkai, vistiek vaizdas ar skonis nuo to nepasikeičia). Ir pradedu juos kepint. Imu visą mažą skardinę sirupe(būtinai sirupe, ne savose sultyse) ananasų pjaustytų, bet juos dar pasmulkinu, tada sukrečių į morkas ir svogūną visus ananasų smulkintus gabalėlius.

Tuo tarpu greit padarau padažą, imu gerus porą šaukštų medaus, pilu daug sojos sūrios, spaudžiu 5-6 galvutes česnako, geru du šaukštus tialandietiško aštraus padažo, visą sirupą nuo ananasų ir gerą šaukštą krakmolo. Padažą gerai išmaišau-išplaku.

Tada ant besitroškinančių daržovių suverčiu visą vištieną kad sušiltų, bet tai užtrunka tik keliatą minučių, ir užpilu padažą. Tuo metu reik inirtingai maišyti, pradėjus padaui tirštėti palaikau ant uggnies tiek laiko kiek noriu kad sutirštėtų ir išjungiu.

Valgom su ryžiais, ir būtinai kinietiškais pagaliukais.

 

P.S. visai nesenai perskaičiau kaip galimą palengvint darbą nemirkant kiekvieną gabaliuką atskirai į kiaušinio plakinį ir krakmolą. visus gabaliukus suversti į kiaušinio baltymo standžias putas, gerai apvolioti, tada imti maišelį į jį įberti pakankamai daug krakmolo sudėti vištieną ir gerai išpurtyt, tada kiekvienas gabaliukas apsivolioja gerai, o krakmolo likučius išmesti.

 

P.S.S. mano padažas yra saldžiarūgštis aštrus.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

aciu Indrute uz receptuka- reiks kada netingesiu pagaminti :lol:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Indrute, labai plonai pjaustai? :lol:

As vis noriu pabandyt panasiai, bet galvoju ar tikrai vistiena spes iskepti :lol:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

as tai darau guobao vistiena. vistiena pamarinuoju. (marinatas- saukstas cukraus, 2saukstai acto ir 2saukstai sojos padazo) kai pasimarinuoja, vistienos gabaliukus apvolioju krakmole ir kepu keptuveje, o tuo metu kol kepa daru padaza. (padazas- vel cukrus, actas ir sojos padazas, kai keptuveje viskas tas uzverda sudedu krakmolo ir maisau kol gaunasi mase kaip kisieliaus, tokia tirtsa. tada i ta keptuve su vistiena supilu padaza ir sumakaluoju:) patiekiu su ryziais

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Indrute, labai plonai pjaustai? :meet:

As vis noriu pabandyt panasiai, bet galvoju ar tikrai vistiena spes iskepti :baban:

 

Na kaip storis būną maždaug kaip per mažajį pirštą rankos. Labai nusismulkint irgi nereik.

Nebijok pabandyk, tikrai iškepa vištiena ir kiaulieną net gi, va tik jautienos niekad nedariau tai nežinau, bet turbūt irgi iškeptų. Bet svarbiausią dėti į smarkiai įkaitintą aliejų, ir laikyti ant aukščsiausios ugnies visą laiką kepant.

Beja, pasiruošk iškart tam kad smarkiai taškysis iš keptuvės nes vis dėl to krakmolas :victory:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Va mano kinietiškai gaminta kiauliena:

 

DSC02557.jpg

DSC02558.jpg

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Niam :super::nyam: :nyam: Jau kaip tarodo... o kaip skanu jauciu :nyam:

 

As kaip tik siandien dariau vistiena pagal tavo receptuka :sird1:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
As kaip tik siandien dariau vistiena pagal tavo receptuka :sird1:

 

Nu ar patiko?

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Indrute,

kaip skaniai atrodo :) ;)

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.