Pereiti prie turinio
Nicole

Nuotraukos ir rėmelio dydžių suderinimas

Rekomenduojami pranešimai

NUOTRAUKU IR REMELIO DYDZIU SUDERINIMAS

Yra du budai, kaip suderinti nuotraukos ir remelio dydzius:

1. Nustatant vienodus parametrus per Image -> Image Size

2. Tempiant nuotrauka ant remelio ir ten sumazinant jos dydi

1. Atsidarius Image Size langeli (cia matomi remelio dydzio parametrai), galite matyti Width nustatymus, kuriuos turite taip paciai nustatyti nuotraukos dydzio parametruose..Pasirinkite Width dydi, jei remelis ir nuotrauka Landscape formos. Turekit omenyje, jei remelis Landscape forma, o nuotrauka Portrait, tada nuotraukos nustatymai turi buti atvirksti, t.y. remelio Width skaicius turetu buti nuotraukos Height skaiciaus vietoje. Taip pat paziurekit, kad varnele butu uzdeta ant Constrain proportions..Keiskite tik viena dydi, o programa pati nustatys antra dydi, kad nuotrauka neliktu iskraipyta. Zinoma nuotraukos parametrai nesigaus visiskai tokie patys, kaip remelio, bet tai nera labai svarbu, kadangi remelis uzdengia didesne nuotraukos apacios ir virsaus dali.

imagesize.jpg

2. Siuo budu (bent jau man) lengviau sumazinti nuotrauka. Taigi tempiat nuotrauka ant remelio ir virsuje lango turetumete matyti Show Bounding Box langeli, ant kurio reikia uzdeti varnele. Kadangi nuotrauka dazniausiai daug didesne uz remeli, paspauskite ant pacios nuotraukos ir ja pastumdykite zemyn, kol pamatysite ja juosiancia taskuota linija su kvadrateliais kampuose ir per viduri.

1-1.jpg

Tada klaviaturoje spauskite Shift mygtuka (kad nuotraukos neiskraipytu) ir kartu uzeikit pele ant kampinio kvadratelio ir pasirodzius rodykliukems spauskite ir tempkite zemyn, kol nuotrauka sumazes iki jums reikalingo dydzio. Baigus redaguoti nuotraukos dydi, virsuje turetumete matyti juoda varnele, kuria reikia paspausti, kad pakeitimai butu issaugoti. Jeigu nepatinka vis dar matomas taskuotas kvadratas, tiesiog nuimkite varnele nuo Show Bounding Box..

2-1.jpg

Tuomet temkite nuotraukos sluoksni zemyn, kad jis atsirastu po remelio sluoksniu ir jeigu dar reikia paredaguoti nuotraukos dydi, vel pazymekite varnele prie Show Bounding Box ir taip paciai paredaguokite :)

Redagavo Nicole

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Siek tiek pakeiciau aprasyma del nuotraukos ir remelio dydziu suderinimo 1 budu..Pakeitimus parasiau spalvotu tekstu, tad pasiskaitykite dar karta :coffee:

Redagavo Nicole

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
NUOTRAUKU IR REMELIO DYDZIU SUDERINIMAS

2. Siuo budu (bent jau man) lengviau sumazinti nuotrauka. Taigi tempiat nuotrauka ant remelio ir virsuje lango turetumete matyti Show Bounding Box langeli, ant kurio reikia uzdeti varnele. Kadangi nuotrauka dazniausiai daug didesne uz remeli, paspauskite ant pacios nuotraukos ir ja pastumdykite zemyn, kol pamatysite ja juosiancia taskuota linija su kvadrateliais kampuose ir per viduri.

pas mane nera tokio langelio "Show Bounding Box", tai kaip tada daryti? o pirmuoju budu kaip galima butu ikelti dvi ar daugiau nuotrauku... :coffee:

Dekui

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Metine, turetu buti, gal tu nepaspaudus Rodykles (Move Tool) mygtuko irankiu paleteje :coffee: O kitu budu tau vistiek reiketu naudoti pastaraji sumazinima, nebent galetum pasiskaiciuoti ir pacia nuotrauka sumazinti pusiau remelio dydzio :brrr: Tikiuosi as cia aiskiai isreiskiau minti :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Zinok nuspaudus, bet ten jo nera, is kur man ji isikelti reiktu?

Redagavo Nicole

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Klausyk, o tavo photoshop versija kokia? O kas dar toje vietoje, kaip buvo parodyta paveikslelyje? Gal kaip nors kitaip parasyta?

Redagavo Nicole

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Photoshop CS2, o kai nuspaudi ant to MOVE TOLL, virsuje yra trys langeliai: Auto slect layer... Auto select groups (sitas net neaktyvus) ir Show transform controls.

tai vat galiu tik ant tu uzdeti varneles, daugiau nieko nera... :coffee:

Redagavo Nicole

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Tai uzdek varnele ant Show transform controls ir turetu buti OK

Šaunuolytė, Nicole, kad parodei šį būdą! Liuks! Žymiai visą reikalą paspartina :sird:

Nu jau kokia aš patenkinta, kad man Kicule šį jūsų formą užrodė!!! :D

Žinau, kad nieko nežinau...

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Man antruoju budu niekaip nesigauna? :rolleyes:

tai ir mazinant antruoju budu reikia pasidaryti "Dublicate Layer" ir visa kita? As visa ta pasidarau,pastumiu nuotrauka ant remelio ir remelio man visai nebesimato

Dovanėlė

flow9.gifVIP.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gif

dc8f64ae87af0d5791d67831dbe28799.gif

Gyvenimas trumpas- pažeidinėk taisykles- atleisk greitai- bučiuok lėtai- mylėk nuoširdžiai- juokis nesivaržydamas- ir niekada nesigailėk to, kas privertė tave nusišypsoti...

lilija2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Man antruoju budu niekaip nesigauna? :doh:

tai ir mazinant antruoju budu reikia pasidaryti "Dublicate Layer" ir visa kita? As visa ta pasidarau,pastumiu nuotrauka ant remelio ir remelio man visai nebesimato

tai gal per mazai sumazini foto? Nuotrauka tokia didele kad remelio nesimato.

Pabandyk dar daugiau sumazinti foto :rolleyes:

DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.