Pereiti prie turinio
Snapė

Šašlykai

Rekomenduojami pranešimai

Na tikiuosi kad dar darote pačios šašlykus, o ne pirktinius kepat. Taigi norėčiau jūsų paklaust, kaip marinuojat/raugiat mėsą šašlykam. Juk dabar pavasaris, artėja ir vasara - ŠAŠLYKŲ metas.

Kaip tik pilna kamera mėsos, taigi patarkit kaip užraugt mėsyte.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mėsą marinuoju marinate iš vynuogių acto, vandens ir vegetos,dar įpjaustau svogūnų.Neblogai išeina marinuoti ir majoneze.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O kiek maždaug reik dėt to acto? Ir aplamai, gal kas žinot tą tokį sena bet gerą šašlykų recepta, kaip raugiama tik su actu, svogūnais, druska ir pipirais(ir gal dar kažko).

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pildama actą ragauju,todėl proporcijų nežinau.

Galima daryti ir tik su druska ir pipirais, bet man tokie nelabai.

Svarbiausia, kad kiaulienos kumpis nebutų labai tamsus, tada kietoki gaunasi.

Į tą patį marinatą dar primetu kaimiškų dešrelių (šviežio faršo),irgi labai skanios būna iškeptos ant iešmo.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Pildama actą ragauju,todėl proporcijų nežinau.

Galima daryti ir tik su druska ir pipirais, bet man tokie nelabai.

Svarbiausia, kad kiaulienos kumpis nebutų labai tamsus, tada kietoki gaunasi.

Į tą patį marinatą dar primetu kaimiškų dešrelių (šviežio faršo),irgi labai skanios būna iškeptos ant iešmo.

O aš apie tas dešreles net nepagalvojau kad galima kept ant laužo :hm: . Tikrai turėtų būt skanu. Mano kumpis baige atšilti, tai eisiu marinuot. Ir dar šoninės gabaliuką marinuosiu, turėtų būt skanu ant laužo.

Dar skaičiau vieną šašlykų recepta, kad galima marinuot tik su svogūnais, bet reik tiek svogūnų kiek mėsos. Kaži ar aš turiu tiek svogūnų :hm: . Kaip užmarinuosiu parašysiu kaip dariau :blink:

:ps: Ir šeštadienį SAVO sode kepsiu :clap:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias Arlene

Man patinka iš sprandinės šašlykas . O marinatą ruošiu taip : naturalias obuolių sultis užvirini ir užpili ant jau paruoštos mėsos ir po pusvalandžio jau galima kept :blink:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Man patinka iš sprandinės šašlykas . O marinatą ruošiu taip : naturalias obuolių sultis užvirini ir užpili ant jau paruoštos mėsos ir po pusvalandžio jau galima kept :blink:

 

 

Tik sultys ir viskas :hm: ? Be jokių prieskonių?

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Svečias Arlene
Tik sultys ir viskas  :blink: ? Be jokių prieskonių?

:laugh: rašiau , kad ant paruoštos mėsos , aš naudoju spec.šašlyko prieskonius,bet galima ir be jų ,tai druska,pipirai,svogūnas .Ir tik po to užpili paruoštu karštu marinatu .

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
:blink: rašiau , kad ant paruoštos mėsos , aš naudoju spec.šašlyko prieskonius,bet galima ir be jų ,tai druska,pipirai,svogūnas .Ir tik po to užpili paruoštu karštu marinatu .

 

 

Oi sorry :geda . Tik dabar įsiskaičiau..

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O aš acto nepilu Viskas "natur product": citrina, svogūnai, petražolės, druska, prieskoniai, vandenuko truputėlį. Kuo ilgiau pasimarinuos, tuo skanesni gausis

Dar reikės Arlenės receptą išbandyt.

Bet man skaniausi - pamarinuoti šonkauliai :blink:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
O šonkaulius ant laužo bandė kas nors kepti?

 

Blyn :doh , turėjau tokius gražius šonkauliukus, bet iškepiau orkaitei. Ai nu nesvarbu kepsim šašlus ir šonine. O užmarinavau šį kart su svogūnais, truputi acto, prieskonių, ir santa marija aliejuko truputį. Sekmadienį parašysiu kaip išėjo.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.