Pereiti prie turinio
molli

Pyragai

Rekomenduojami pranešimai

Jei kepu su kondensuotu pienu, tada a ja dedu. Ir gerai i?eina.

 

 

Tai kaip ir papildomai jos gesint nereik? A? niekada tiksliai ne?inojau kaip su tos sodos nugesinimu, todel beveik visada kepu su kepimo milteliais, gal ir ne tas pats, bet vis ?is tas.


Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Niekada nekepu su kepimo milteliais. Kiek suprantu- tai gryna chemija. O soda organizmas gerai pasisavina.


dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

as irgi senokai ka bekepiau,reiks uzsiimt per atostogas :mirksiukas:


corcogumelo.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Manu kruopu pyragas

 

Sumaisyti 3 kiausinius,nepilna stikline cukraus, stikline grietines, 0,5 stiklines manu kruopu,0,5 arbatinio saukstelio sodos nugesintos,stikline miltu,kas megsta aguonu.

Gauta tesla sudeti ant skardos,islyginti saukstu ir kepti.Iskepus virsu galima aptepti glajumi.Galima perpjauti ir su kuo nors pertepti. :blink:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Manu kruopu pyragas

 

Sumaisyti 3 kiausinius,nepilna stikline cukraus, stikline grietines, 0,5 stiklines manu kruopu,0,5 arbatinio saukstelio sodos nugesintos,stikline miltu,kas megsta aguonu.

Gauta tesla sudeti ant skardos,islyginti saukstu ir kepti.Iskepus virsu galima aptepti glajumi.Galima perpjauti ir su kuo nors pertepti. :(

 

 

Rytoj bandysiu i?kepti ?? pyrag? :blink:


Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

MIELINIS AGUONŲ VYNIOTINIS

 

TEŠLA:

250 g sviesto;

10 kiaušinių;

1 stiklinės cukraus;

250ml pieno;

1 pakelis mielių;

1 citrinos

ĮDARAS

2,5-3 stiklinės aguonų ;

3 kiaušinių trynių;

nepilna stiklinė cukraus;

100g sviesto;

kvapų arba citrinos

Mieles ištrinti su cukrumi, įpilti truputį pieno ir 1 šaukštą miltų, viską ištrinti ir ant viršaus užpilti šaukštą miltų ir palikti šiltai, kad pakiltų.

Cukrų ir 6 kiaušinius, o 4 kiaušinių tik trynius gerai ištrinti, nutarkuoti citrinos žievelę. Pakilusias mieles supilti i kiaušinius, įpilti truputį pašildytą pieną, maišyti, berti miltus, miltų turi buti tiek, kad tešla būtų minkšta. Baigiant minkyti, sudėti lydytą sviestą, gerai minkyti, kol nelips prie rankų. Tešlos konsistencija turi buti minkštoka, bet kad iš jos galima būtų formuoti blyną.Tešlą pastatom kildidnti.

Pasiruošiam aguonas: 2,5-3 stiklines aguonų iš vakaro užpilti šaltu vandeniu, kad išbrinktų.Kitą rytą į koštuvą įdėti marlę, pilti aguonas, palikti nuvarvėti. Nuvarvėjusias aguonas permalam per mėsai malti mašinelę 3 kartus. 3 kiaušinių trynius ištrinti su nepilna stikline cukraus.Įdedam aguonas. 100g lydyto sviesto, išmaišom, baltymus išplakam iki standžių putų, dedam į aguonų masę, atsargiai išmaisom, viską dedame ant iškočiotos tešlos. Aguonų dedam daug, apie 1 cm, sukame vyniotinį, kraštus užlenkti. Vyniotinius geriau formuoti mažesnius, nes lengviau iškepti. Suformuotus vyniotinius deti siūle į apačią į išteptą aliejum ar sviestu skardą ir palikti, kad pakiltų, patepti kiaušiniu ir kepti. Ar iškepęs, patikrint mediniu pagaliuku. Iškepusius vyniotinius pridengt drėgna švaria marle, kad plutele neatšoktų.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Bananų duona

 

3 stipriai prinoke bananai, dar geriau jau pernoke net su juodais didesniais taškeliais.

Cukraus pusantros stiklinės arba pagal skonį.

3 kiaušiniai.

Miltų 300g. bet aš dažniausiai dedu iš akies kad tešla gautūsi grietinės tirštumo.

pokelis sviesto.

1 a.š. sodos.

 

Bananus su šakute sutrinu iki tyrelės. kartais ir mikseriu, bet tokie prinokusiem bananam daug darbo trinti nereik. Užkaičiu puodą vandens, jam užvirus ant jo dedu bliūdelį, ir ant tų karštų garų(nes ugnies neišjungiam tik primažinam) ištirpinu sviestą ir į ištirpintą supilu cukrų, vėl maišau kol ištirpsta. Su rankom išsiplaku kiaušinius, į juos supilu bananų tyrę, ir ant viršaus truputį pravėsusį sviestą su cukrum, nereik kad sviestas būtų verdantis. Tada supilti miltus su soda ir viską išmaišius šaut į orkaitę. Kiek laiko kepti nepasakysiu, net ant kokios ugnies. Pas mane dar sena orkaitė, tai visad kepą skirtingai. Tad tikrin ti reik. O tikrint reik su mediniu smeigtuku llaime:

Skanaus :super:


Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Bananų duona

 

3 stipriai prinoke bananai, dar geriau jau pernoke net su juodais didesniais taškeliais.

Cukraus pusantros stiklinės arba pagal skonį.

3 kiaušiniai.

Miltų 300g. bet aš dažniausiai dedu iš akies kad tešla gautūsi grietinės tirštumo.

pokelis sviesto.

1 a.š. sodos.

 

Bananus su šakute sutrinu iki tyrelės. kartais ir mikseriu, bet tokie prinokusiem bananam daug darbo trinti nereik. Užkaičiu puodą vandens, jam užvirus ant jo dedu bliūdelį, ir ant tų karštų garų(nes ugnies neišjungiam tik primažinam) ištirpinu sviestą ir į ištirpintą supilu cukrų, vėl maišau kol ištirpsta. Su rankom išsiplaku kiaušinius, į juos supilu bananų tyrę, ir ant viršaus truputį pravėsusį sviestą su cukrum, nereik kad sviestas būtų verdantis. Tada supilti miltus su soda ir viską išmaišius šaut į orkaitę. Kiek laiko kepti nepasakysiu, net ant kokios ugnies. Pas mane dar sena orkaitė, tai visad kepą skirtingai. Tad tikrin ti reik. O tikrint reik su mediniu smeigtuku ^_^

Skanaus :sird:

aciu uz receptuka, isbandysiu


Dovanėlėcompliment.gif

coeur_smiley.gif

 

 

 

 

 

Draugas - tai kažkas, kas pažįsta dainą tavo širdyje ir gali tau ją paniūniuoti, jei tu staiga pamiršti žodžius.

 

 

 

vilma1.gif

 

ok26.gif

Mano Bloga's

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Avižinis keksas su dž. abrikosais

1 st. avižų dribsnių,

1st. kefyro,

2 kiaušiniai,

4 did. šaukšt. kviečių sėlenų,

0,5 st. cukraus,

2/3 st. miltų,

0,5 a.š. sodos,

0,5 a.š. druskos,

2 a.š. kepimo miltelių,

3 did. šaukšt. aliejaus,

0,5 st. džiovintų abrikosų.

Dribsnius užlieti kefyru ir leisti išbrinkti apie 15-20 min. Dž. abrikosus nuplikinti verdančiu vandeniu, atvėsus supjaustyti gabaliukais, apvolioti 1 v.š. miltų. Sumaišyti visus tešlos ingredientus (vėliausiai dėti miltus, selenas, pabaigoje, abrikosus). Tešlą sudėti į miltais apibarstytą formą, kurią uždengti folija ir įdėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 min. Po to nuimti foliją ir kepti iki paviršius apskrus

 

Pakelį avižinių dribsnių rankomis sumaišyti su pakeliu sviesto ir kokiais 10 šaukštų cukraus.

Nulupti ir plonai plonai supjaustyti kokius 5-6 didesnius obuolius, juos apibarstyti cinamonu ir cukrum (pagal skonį).

Į apvalų indą dėti sluoksniais dribsnių tešlą ir obuolius, pašauti į orkaitę ir pakepti apie 40 min.

(abrikosus galima pakeisti kartais razinom arba dėti saulėgražų, moliūgų sėklų - žodžiu - improvizuoju)


Dovanėlėflow9.giflabas.gifgrom.gifkonnsultantas.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gif

 

esufainuole.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

MORKŲ PYRAGAS

 

300gr morku (mazdaug 3-4 morkos)

2 kiausiniai

1 stikline miltu

2/3 stiklines cukraus

100gr sviesto(margarino)

sauksto giretines

Saukstelis kepimo milteliu

pagardai pagal skoni- riesutai, saulegrazu, moliugu seklos, razinos, gvazdikeliai, cinamonas...

Morkas sutarkuoti stambia tarka,supilti kiausinius isplaktus su cukrumi, istirpinta sviesta, miltus, pagardus, viska gerai ismaisyti, supilti mase i skarda ir kepti 180 laipsniu temperaturoje 40 minuciu. Baigus kepti- palaikyti orkaiteje apie 15 minuciu.

Skanaus!


Dovanėlėflow9.giflabas.gifgrom.gifkonnsultantas.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gif

 

esufainuole.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

vakar su draugėm kepėm pyragą.

3 kiaušiniai

1 stiklinė cukraus

1 stiklinė miltų

 

mes dar į tešlą dėjom indelį kondensuoto pieno, nes pyragą darėm dvigubą. tai gavosi nesveikai šlykščiai saldus :super: tai jei dėt kondensuotą pieną, tai cukraus iš vis nedėt reikia :kadaryt:


Dovanėlėflow14.gifforumo%20simpatija.gifflow14.gifflow9.gifpinigai.gif

“… prisimink, kad ne praeitis ir ne ateitis slegia tave, bet visada tik dabartis.“

 

ok40.gif

gretutyte.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.