Pereiti prie turinio
Jarmina

Baklažanai

Rekomenduojami pranešimai

Merginos. Gal žinot ką skanaus galima pagaminti iš baklažanų?

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

pasiskolintas receptas is cia

 

Suktinukai su baklazanu.

 

 

Reikia:

 

baklažano

pomidoro

česnakas (kas mėgsta aštriau)

majonezo

Baklažaną supjaustom pailgai juostelėm (liežuvėliais), apibarstom druska ir paliekam 15-20 min. po to nusausinam susidariusį skystį ir apkepam ant sviesto iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. kai šiek tiek atvėsta užtepam majonezo (jei norit aštriau įspauskit skiltelę česnako), dedam pomidoro skiltele (ketvirtį), suvyniojam ir sutvirtinam dantų krapštuku. Man dar labai skanu su tepamu varškes sūreliu arba philadelphia.

 

dscf2110-600x450.jpg

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ačiū už receptuką. Reiks pabandyti, nes atrodo skaniai.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

As darau su baklazanais salotas: Baklazanus supjaustyti, ipilti biski aliejaus ir biski pakepam. Cia bus 1 sluoksnis. Imam ir supjaustom paprika, cia 2 sluoksnis. 3 sluoksnis - dedam supjaustytus pomidorus. I majoneza idedam smulkiai supjaustyto cesnako,ir viska uzpilam. Ant virsaus trinam suri.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
pasiskolintas receptas is cia

 

Suktinukai su baklazanu.

 

 

Reikia:

 

baklažano

pomidoro

česnakas (kas mėgsta aštriau)

majonezo

Baklažaną supjaustom pailgai juostelėm (liežuvėliais), apibarstom druska ir paliekam 15-20 min. po to nusausinam susidariusį skystį ir apkepam ant sviesto iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. kai šiek tiek atvėsta užtepam majonezo (jei norit aštriau įspauskit skiltelę česnako), dedam pomidoro skiltele (ketvirtį), suvyniojam ir sutvirtinam dantų krapštuku. Man dar labai skanu su tepamu varškes sūreliu arba philadelphia.

 

dscf2110-600x450.jpg

 

labai panašiai esu dariusi, be galo skanu, ypač kai dievinu baklažanus :geda:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Gaivios Jemeno salotos is baklazanu.

 

Du baklazanai, supjaustyti nestoromis riekelemis

Apie du saukstai susmulkintu juoduju alyvuogiu

Apie du saukstai susmulkintu petrazoliu

Apie du saukstai susmulkintu marinuotu agurku

Apie du saukstai susmulkintu konservuotu papriku

Susmulkinta cesnako skiltele

Druska

Aliejus kepimui

 

Baklazanus pakepinam ant aliejus ant nedideles ugnies is abieju pusiu. Iskeptus dedam and popierines serveteles ir gerai nusausinam alieju. Supjaustom kubeliais ir sumaisom su visais kitais ingridientais.

Skanaus.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Baklažanų troškinys su grybais

 

Ingredientai:

 

2-3vidutinio dydžio baklažanai

500 g šviežių grybu

2-3 svogūnai

1 stiklinė grietinės

2 valg. š. miltu

Druskos.

 

Gaminimas:

 

Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelėmis, suslėgti ir leisti sultims ištekėti. Nusausintus baklažanus pavolioti

miltuose ir apkepinti su sviestu.grybus nuplauti ir supjaustyti juostelėmis.iskeptus baklažanus, grybus ir smulkiai supjaustytus

svogūnus sudėti į troškinimo inda, užpilti grietine, sumaišyta su likusiais miltais, ir troškinti vidutinio karstumo orkaitėje, kol

išvirs grybai. galite patiekti vieną, bet tinka ir su bulvėmis, makaronais arba ryziais.

 

dariou ne viena karta labai skanu.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Daržovių pyragas su baklažanais

 

Labai greitai 'prigijo' mano virtuvėjė, nes yra paprastas, greitai pagaminamas ir nerealiai skanus. :flowers:

 

Reikės:

 

Sluoksniuotos tešlos pakelis(perku 'mantinga' gelt.įpakavime)

1 did.baklažanas

250 gr.mėgstamo sūrio (as nadoju lietuvišką mozzarela, o kartai rokiškio sūrį)

5 vid. kieti pomidorai

1 vid.mėlynas svogūnas

pusė saldžiosios paprikos (galima ir be jos)

pora skiltelių česnako

alyvuogių aliejus

druska

juod.pipirai

raudonėliai (oregano prieskonių)

 

Supjaustom baklažaną, dėdam į dubenėlį, pabarstom pipirais,druską, ten pat išspaudžiam česnaką. Kol baklažanas marinuojasi, ištepam kep.formą aliejumi, gražiai sudėliojam tešlą, tai daryti reikai taip, kad liktų 'bortėlis'. tada ant tešlos sudėliojame sūrį, ant sūrio baklažanus, ant jų supjaustytą griežinėliais mėl.svogūną, o ant viso šito dėdam pomidorus, supjaustytus taip pat griežinėliais, jie turi biški dengti vienas kitą dėliojant. Barstom truputį druskos, pipirų ir radonėlio. Papuošiam kubėliais supjaustytą papriką ir pašaunam į įkaitusią iki 180 orkaitę. Kepa apie 40 min. Iškepusį, galima pabarstyti svogūno laiškais.

 

3685696180_3ca79e05ed.jpg?v=0

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Baklažanus labai mėgstu, bandžiau užsiauginti šiltnamyje šią daržovę, užaugo, bet aitrios buvo.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sarmata sakyti, bet gal galit papasakoti koks skonis tu baklazanu? :flowers: ziuriu daug patiekalu su jais,bet kazkaip neteko niekur ragauti,arba valgiau to nezinodama :lol:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

tinaeid, tu panadyk ka nors pagamynti :lol:

Aišku skonis gali būti ir labai skirtingas, priklauso ka gamynsi :flowers:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.