Pereiti prie turinio
ksiusa

Dietos

Rekomenduojami pranešimai

Vitaminų ir baltymų dieta

 

5d7d8114e90c.jpg

 

Besilaikydami šios dietos per dešimt dienų galite numesti net iki 5-7 kilogramų.

 

Šios dietos esmė – galima valgyti tik produktus, kuriuose gausu baltymų ir vitaminų. Jokių riebalų ir angliavandenių. Draudžiama maistą gardinti padažais ir užpilais (pomidorų padažu, majonezu, aliejumi, grietine). Druskos vartojimą turėsite apriboti iki minimumo. Baltyminis ir vitamininis maistas valgomas atskirai.

 

 

Galima gerti tik mineralinį ar paprastą vandenį bei nesaldintą arbatą. Skysčių kiekis neribojamas. Griežtai draudžiami bet kokie kiti gėrimai: limonadas, sultys, alkoholis. Kadangi dieta suplanuota taip, kad valgyti reikia 6 kartus per dieną, tai nespėjama išalkti.

 

 

Dienos meniu:

 

8.00 – du virti kiaušiniai (baltymai)

 

10.30 – vienas greipfrutas (vitaminai)

 

13.00 – 200 gr. virtos neriebios mėsos (baltymai)

 

15.30 – du obuoliai (vitaminai)

 

18.00 – 200 gr. virtos žuvies (baltymai)

 

20.30 – vienas didelis apelsinas (vitaminai)

 

 

Vietoj kiaušinių, mėsos ar žuvies galite vartoti kitus baltyminius produktus – neriebią varškę, sūrį, paukštieną ar kt. Vietoj vaisių – daržoves, pavyzdžiui, burokėlius, morkas, agurkus, pomidorus, paprikas. Tik nevalgykite saldžių vaisių, tokių kaip vynuogės, bananai, abrikosai. Taip pat ir bulvių.

 

 

Jei norite numesti daugiau, negu 5-7 kilogramus, po dešimties dienų padarykite poros savaičių pertrauką ir vėl sugrįžkite prie šios dietos.

 

Būkite atsargūs ši dieta yra labai griežta!

 

 

Dieta pagal Melani Grifit

 

299561b08054.jpg

 

Jei jūs mėgstate žuvį ir jūros gėrybes taip, kaip ir Melani Grifit, ši dieta kaip tik jums. Jos besilaikant per tris savaites galima atsikratyti net 5 kilogramų. Šios dietos esmė: žuvis yra mažiau kaloringa, negu mėsa. Pavyzdžiui, 150 gr. menkės, keptos ant grotelių, turi tik 200 kalorijų, o 150 gr. mėsos kepsnys – dvigubai daugiau.

 

 

Sudarykite sau dienos meniu, pasirinkę bet kurį vieną patiekalą iš pusryčių, pietų, vakarienės.

 

 

Pusryčiai:

 

•Dvi riekelės duonos su sėlenomis, salotos lapas, pomidoras, 50 gr. tuno savo padaže.

 

•25 gr. nesaldintų dribsnių su pienu, skrudinta duona su sėlenomis, truputis džemo, vienas nedidelis bananas.

 

•Skrudintos duonos riekelė, 50 gr. sardinių savo padaže, stiklinė vaisių sulčių, pomidoras.

 

•50 gr. grybų, virtų vištienos sultinyje, 1 virtas kiaušinis, vienas gabaliukas ant grotelių keptos kiaulienos, duonos riekė, pusė stiklinės apelsinų sulčių.

 

 

Pietūs:

 

•150 gr. bet kokių jūros gėrybių (krevečių, krabų, moliuskų), ir didelė porcija salotų, apšlakstytų citrinos sultimis.

 

•90 gr. konservuotos lašišos arba tuno, didelė porcija salotų, apšlakstytų citrinos sultimis, nedidelė bandelė.

 

•Skrudintos duonos riekelė, vienas žuvies kotletas su šaukšteliu pomidorų padažo, didelė porcija daržovių salotų, apšlakstytų citrinos sultimis.

 

•Sumuštinis iš dviejų riekelių duonos su sėlenomis, salotos lapų ir vienu iš šių produktų: dviejų sardinių, vieno ant grotelių kepto žuvies pirštelio, 50 gr. pašteto iš krabų arba lašišos.

 

 

Be to, pietums dar galima suvalgyti vieną vaisių: obuolį, apelsiną, kriaušę, 2 slyvas arba nedidelį bananą.

 

 

Vakarienė:

 

•150 gr. rūkyto kumpio, virto vandenyje, truputį spageti su pomidorų padažu, konservuotos daržovės, brokoliai arba kopūstai.

 

•Žuvies kotletas, 50 gr. žaliųjų žirnelių, 75 gr. traškučių, didelė porcija salotų.

 

•250 gr. vištienos be odos, keptos ant grotelių, šparaginės pupelės, apkeptas pomidoras, 50 gr. grybų, virtų vištienos sultinyje, didelė porcija salotų, apšlakstytų citrinos sultimis, indelis dietinio jogurto.

 

•75 gr. neriebios virtos mėsos su padažu arba apkepas iš 150 gr. baltos žuvies, grybų sriubos, svogūno, pomidorų ir prieskonių; 150 gr. folijoje keptų bulvių, didelė porcija kopūstų salotų.

 

•150 gr. bet kokios riebios žuvies, apvoliotos džiūvėsiuose, apšlakstytos citrinos sultimis ir iškeptos folijoje su trupučiu margarino, kopūstų salotos arba brokoliai.

 

 

Vakarienės metu taip pat galima suvalgyti kokį nors vaisių.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Šveicariška dieta

 

122624375279.jpg

 

Šią dietą sukūrė šveicarų dietologai. Jos galima laikytis tik vieną savaitę, ne ilgiau.

 

Derinkite šiuos variantus kaip tik jums patinka.

 

 

1 variantas

 

Pusryčiai: stiklinė pieno, 1 kiaušinis, juoda duona (50 gr.).

 

Priešpiečiai: obuolys.

 

Pietūs: morkų sultys, virta arba ant grotelių kepta lydeka (200 gr.), žalios salotos (100 gr.), virtos arba keptos bulvės (100 gr.).

 

Vakarienė: neriebus varškės sūris su pienu, salotos iš 100 gr. pomidorų ar ridikėlių, rupių miltų duona (50 gr.), arbata be cukraus.

 

 

2 variantas

 

Pusryčiai: kava su pienu, 50 gr. neriebaus kumpio, 50 gr. baltos duonos.

 

Priešpiečiai: 100 gr. vaisių sulčių.

 

Pietūs: kefyras, be riebalų keptas jautienos kepsnys (200 gr.), virtos bulvės (100 gr.), kopūstų salotos.

 

Vakarienė: 100 gr. žuvies, 50 gr. žalių salotų, duona arba bandelė (50 gr.).

 

 

3 variantas

 

Pusryčiai: kava su pienu, 2 virti kiaušiniai, 100 gr. duonos, ridikėlis.

 

Priešpiečiai: vaisiai (100 gr.).

 

Pietūs: daržovių sultys, be riebalų kepta vištiena (250 gr.), keptos bulvės (100 gr.), salotos iš morkų ir špinatų.

 

Vakarienė: 100 gr. varškės su pienu, salotos, bandelė (50 gr.), pomidorų sultys.

 

 

Dieta „Zona“

 

6f13b3d5bed0.jpg

 

Tai šiuo metu viena populiariausių dietų pasaulyje. Ją sukūrė Nobelio premijos laureatas, gydytojas Barry Spyrs. Pasak jo, organizmą pastačius į palankią zoną, jis išsivalo, be to, atsikrato nereikalingų riebalų. Tam reikia, kad kasdienį maisto racioną sudarytų 30%baltymų, 30% riebalų ir 40% angliavandenių. Šios dietos esmė yra insulino kontrolė, kurios dėka sudeginamas kalorijų perteklius.

 

„Zonos“ dietos reikia laikytis 14 dienų. Antrą savaitę pakartoti pirmos savaitės racioną.

 

Įžymusis dietologas siūlo valgyti dažnai, bet po nedaug: trys pagrindiniai valgymai ir du užkandžiavimai. Jenifer Aniston šios dietos pagalba atsikratė 10, o Cindy Crauford 6 kilogramus.

 

Pirma diena

 

Pusryčiai:

 

1.Omletas iš 4 kiaušinio baltymų, sumaišytų su trupučiu tarkuoto sūrio (kepant naudoti nedaug augalinio aliejaus).

 

2.Puodelis razinų.

 

3.Puodelis kavos arba arbatos (be cukraus ir pieno).

 

4.2 gabalėliai juodos duonos arba duonos su sėlenomis.

 

Šį racioną galima pakeisti 3 ar 4 dienos pusryčių racionu.

 

 

 

Priešpiečiai: 50 gr. neriebaus jogurto.

 

 

Pietūs: salotos iš 200 gr. krabų arba krevečių mėsos ir 1 arbatinio šaukštelio majonezo, apšlakstyti citrinų sultimis ir suvynioti į salotų lapą.

 

 

Vakarienė: kotletas, paruoštas iš 150 gr. jautienos faršo, 1 arbatinio šaukštelio neriebios grietinės, šaukštelio susmulkintų svogūnų, pipirų, trupučio pomidorų padažo ir virtų baltų pupelių. Kepti augaliniame aliejuje.

 

 

Naktipiečiai:

 

1.50 gr. neriebaus kumpio arba kalakutienos.

 

2.100 gr. braškių arba aviečių.

 

3.Saujelė graikiškų riešutų arba pistacijų.

 

 

Antra diena

 

Pusryčiai:

 

1.50 gr. jautienos.

 

2.Stiklinė negazuoto mineralinio vandens, pagardinta puse stiklinės avižinių dribsnių ir šaukštu migdolų.

 

3.Arbata ar kava be cukraus.

 

 

 

Priešpiečiai: žalieji žirneliai, brokoliai arba ankštinės pupelės su augaliniu aliejumi ir 150 gr. sūrio.

 

 

 

Pietūs:

 

1.170 gr. vištienos filė arba faršo, iškepto augaliniame aliejuje.

 

2.Pomidoras ir keletas salotų lapų.

 

3.Riekelė kieto sūrio.

 

4.Pusė obuolio.

 

5.Saujelė mėgstamų riešutų.

 

 

Vakarienė:

 

1.150 gr. vištienos arba kalakutienos filė, iškeptos orkaitėje su citrinų ir svogūnų grežinėliais. Aplieti pomidorų padažu.

 

2.Špinatai su citrinų sultymis ir alyvuogių aliejumi.

 

3.100 gr. braškių.

 

 

Naktipiečiai:

 

1.50 gr. neriebios varškės.

 

2.Persikas.

 

Trečia diena

 

Pusryčiai:

 

1.Vaisių salotos su trupučiu neriebios varškės ar grietinė, razinom ir graikiškais riešutais.

 

2.Arbata arba kava be cukraus.

 

 

 

Priešpiečiai: 50 gr. neriebios varškės su ananasų gabalėliais.

 

 

 

Pietūs: pirmos dienos pietų meniu.

 

 

 

Vakarienė: baltos žuvies filė apšlakstyti citrinos sultimis ir apibarstyti parmezano sūriu, kepti orkaitėje. Garnyrui bet kokios virtos žalios daržovės.

 

 

 

Naktipiečiai:

 

1.50 gr. kumpio arba virtos kalakutienos.

 

2.Pusė puodelio razinų.

 

3.Saujelė mėgstamų riešutų.

 

 

 

Ketvirta diena

 

Pusryčiai:

 

1.50 gr. keptos kiaulienos.

 

2.Neriebus jogurtas su 50 gr. uogų ir šaukšteliu smulkintų migdolų.

 

3.Arbata arba kava be cukraus.

 

 

 

Priešpiečiai:

 

1.50 gr. mėgiamo sūrio.

 

2.Pusė obuolio.

 

 

 

Pietūs:

 

1.150 gr. vištienos filė, keptos orkaitėje.

 

2.Salotos iš pievagrybių, alyvuogių ir salotų lapų su citrinos sulčių ir augalinio aliejaus padažu.

 

3.Apelsinas.

 

 

 

Vakarienė: 150 gr. kiaulienos ištepti garstyčiomis, ant viršaus apdėti obuolių grežinėliais, aplieti baltu vynu, sumaišytu su mineraliniu vandeniu, kepti orkaitėje. Garnyrui bet kokios virtos žalios daržovės.

 

 

 

Naktipiečiai:

 

1.200 gr. sauso raudono vyno.

 

2.50 gr. neriebios grietinės arba jogurto.

 

 

 

Penkta diena:

 

Pusryčiai:

 

1.Išplakti 4 kiaušinių baltymus, juose apvolioti 2 riekeles juodos duonos ir kepti alyvuogių aliejuje. Iškepus ant viršaus uždėti uogų ir apibarstyti susmulkintais migdolais.

 

2.Arbata arba kava be cukraus.

 

 

 

Priešpiečiai:

 

1.Piurė iš 1 avokado ir citrinos.

 

2.50 gr. kumpio.

 

3.Pusė puodelio razinų.

 

 

 

Pietūs:

 

1.150 gr. virtos vištienos filė, pomidoras, keletas salotų lapų ir pusė obuolio.

 

2.Riekelė juodos duonos arba duonos su sėlenomis.

 

3.Pusė puodelio razinų.

 

 

Vakarienė:

 

1.180 gr. jautienos faršo sumaišyti su vieno kiaušinio baltymu, šaukšteliu pomidorų padažo, trupučiu susmulkinto svogūno ir trupučiu džiūvėsių. Padaryti rutuliukus ir kepti augaliniame aliejuje. Garnyrui virta cukinija arba brokoliai.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Daržovių sriubos dieta

 

da891dafe85e.png

 

Paruošti sriubai jums reikės kelių vidutinio dydžio svogūnų, keleto pomidorų (galima ir konservuotų), 1 nedidelės kopūsto gūžės, 2 žaliųjų pipirų, truputi žalumynų, kubelio daržovių buljono, druskos, prieskonių. Sriubą virti kaip įprastai.

 

 

Besilaikant šios dietos negalima vartoti alkoholio, gazuotų gėrimų, duonos, riebaus maisto.

 

 

1 diena: sriuba ir visų rūšių vaisiai (išskyrus bananus). Galima gerti nesaldintą arbatą, kavą, vandenį.

 

2 diena: sriuba, šviežios arba konservuotos daržovės (išskyrus kukurūzus, žirnelius ir pupeles), vakarienei viena kepta bulvė (kepti su augaliniu aliejumi).

 

3 diena: sriuba, daržovės ir vaisiai.

 

4 diena: sriuba, daržovės ir vaisiai (taip pat bananai), liesas pienas.

 

5 diena: sriuba, jautiena ir pomidorai.

 

6 diena: sriuba, jautiena ir daržovės (ypač lapinės).

 

7 diena: sriuba, ryžiai su daržovėmis, vaisių sultys.

 

Nepatartina šios dietos laikytis ilgiau nei 7 dienas.

 

 

Montinjako dieta

 

a7a0c5c79d74.jpg

 

Prancūzų mitybos specialistas M. Montinjakas sukūrė būdą, kaip sulieknėti be kankinančios dietos, pratimų ir vaistų. Šis metodas padėjo atsikratyti nereikalingų kilogramų tokioms įžymybėms kaip Kylie Minogue, Gerardas Depardieu, Hughas Grantas, ponas Bynas ir kt.

 

 

Norint atsikratyti nereikalingų kilogramų ir, svarbiausia, vėliau išlaikyti pasiektą svorį, visai nereikia riboti nei kalorijų kiekio, nei porcijų dydžio. Pagrindinis reikalavimas - laikytis produkrų derinimo principo: vienu metu nevalgyti produktų, kuriuose yra baltymų, su produktais, turinčiais angliavandenių.

 

 

 

Pasak šios dietos kūrėjo, nutukimo priežastis – aukšto glikeminio indekso produktų vartojimas. Tad jų vartojimą turėtumėte riboti. Taip pat turėtumėte vengti sočiųjų riebalų. Labai svarbu vartoti kuo daugiau produktų, turinčių maistinių skaidulų, mat jie suteikia sotumo jausmą.

 

Valgyti turite mažiausiai tris kartus per dieną ir vienodo dydžio porcijomis. Baltymų negalima maišyti su angliavandeniais, tačiau viską galima valgyti su daržovėmis (bet ne ankštinėmis - jos valgomos atskirai). Cukraus, bulvių ir valytų ryžių rekomenduojama atsisakyti. Beje, pačiu pražūtingiausiu lieknai figūrai Montinjakas paskelbė alų.

 

 

Ši dieta puikiai suderinama su normaliu gyvenimo būdu. Tačiau negalima taip maitintis labai ilgai, nes juk aukojate organizmui naudingus riebalus.

 

 

Beje, ši dieta skirstoma į du etapus. Pirmasis daug griežtesnis. Jis truks tol, kol pasieksite norimą svorį. Antrasis trunka, galima sakyti, visa gyvenimą – kad išlaikytumėte pasiektus rezultatus ir vėl nepriaugtumėte svorio.

 

 

Valgiaraščio pavyzdys:

 

 

Pirmasis dietos etapas

 

Pusryčiai: vaisių salotos.

Pietūs: daržovių sriuba be morkų ir bulvių, ant grotelių kepta žuvis, salotos su trupučiu aliejaus.

Vakarienė: keptas kiaušinis, virtos daržovės.

 

 

Antrasis dietos etapas

 

Pusryčiai: liesa varškė, rupių miltų bandelė.

Pietūs: žirnių sriuba, keptas upėtakis, raugintų kopūstų salotos.

Vakarienė: virta arba be riebalų kepta vištiena, pomidoras, raugintas agurkas.

 

Kefyro dieta

 

b040ce09a7dc.jpg

 

Tiems, kas visgi nori greitų rezultatų - kefyro dieta. Jeigu Jūs „mirtinai“ norite prieš šventes atsikratyti kelių kilogramų, galite išbandyti populiarią kefyro dietą. Ši dieta yra labai griežta, jokiais būdais ja nepiktnaudžiaukite.

 

Kefyro dietos reikia laikytis 7 dienas. Patiekalus gaminkite be cukraus ir druskos.

 

1 diena: 1.5 litro kefyro ir penkios virtos bulvės;

 

2 diena: 1.5 litro kefyro ir 100 g virtos vištienos;

 

3 diena: 1.5 litro kefyro ir 100 g virtos mėsos;

 

4 diena: 1.5 litro kefyro ir 100 g virtos žuvies;

 

5 diena: 1.5 litro kefyro ir daržovės, vaisiai (tik ne bananai ir vynuogės);

 

6 diena: tik kefyras;

 

7 diena: dar liūdniau – tik mineralinis vanduo.Sėkmės

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Baltymų dieta

 

9246907c6318.jpg

 

 

Šios dietos esmė – galima valgyti tik produktus, kuriuose gausu baltymų ir vitaminų. Jokių riebalų ir angliavandenių. Draudžiama maistą gardinti padažais ir užpilais (pomidorų padažu, majonezu, aliejumi, grietine), turėsite apriboti druskos vartojimą. Baltyminis ir vitamininis maistas valgomas atskirai.

 

Galima gerti tik mineralinį ar paprastą vandenį bei nesaldintą arbatą. Griežtai draudžiami bet kokie kiti gėrimai (limonadas, sultys, alkoholis).

 

Dieta suplanuota taip, kad valgyti reikia 6 kartus per dieną, tai nespėjama išalkti.

 

Baltymų dietos dienos meniu:

 

8.00 – du virti kiaušiniai (baltymai);

 

10.30 – vienas greipfrutas (vitaminai);

 

13.00 – 200 gr. virtos neriebios mėsos (baltymai);

 

15.30 – du obuoliai (vitaminai);

 

18.00 – 200 gr. virtos žuvies (baltymai);

 

20.30 – vienas didelis apelsinas (vitaminai).

 

Vietoj kiaušinių, mėsos ar žuvies galite vartoti kitus baltyminius produktus – neriebią varškę, sūrį, paukštieną ir t.t. Vietoje vaisių – daržoves, pavyzdžiui, burokėlius, morkas, agurkus, pomidorus, paprikas. Tik nevalgykite bulvių bei itin saldžių vaisių, tokių kaip vynuogės, bananai, abrikosai.

 

Besilaikydami šios dietos per dešimt dienų galite numesti 5-7 kilogramus. Jei norite numesti daugiau, po dešimties dienų padarykite poros savaičių pertrauką ir vėl sugrįžkite prie šios dietos. Visgi būkite atsargūs ir stebėkite savo organizmo reakcijas, nes ši dieta yra labai griežta.

 

Delčios dieta

 

12d87eda0428.jpg

 

Mėnulio delčios metu kūnas lengviau atsikrato nereikalingų kilogramų, nes paspartėja medžiagų apykaita ir sumažėja apetitas. Tad delčia – palankiausias metas pradėti dietą.

 

Dietos reikia laikytis reikia 4 dienas: 2 dienas prieš delčią ir 2 dienas delčios metu. Valgyti nurodytu laiku ir tik nurodytą kiekį maisto, jokių papildomų produktų. Jautieną galima keisti žuvimi arba veršiena arba vištiena. Daržovės valgykite be majonezo ir be aliejaus. Galite jas pagardinti tik citrinos sultimis ar prieskoninėmis žolelėmis. Laikantis delčios dietos gerkite daug negazuoto vandens ir žolelių arbatos. Dietos meniu tikrai nėra labai skurdus, todėl alkana nesijausite. Be to, organizmas pradės priprasti prie mažesnių patiekalų porcijų ir taip išmoksite apsisaugoti nuo persivalgymo. Per 4 dienas turėtumėte numesti apie 4 kilogramus.

 

Dietos meniu:

8 val. puodelis arbatos (jei norisi saldžios, galima su šaukšteliu medaus)

10 val. 2 virti kiaušiniai arba 150g.virtų ryžių

12 val. puodelis juodos kavos ar arbatos

14 val. 100g virtos jautienos su daržovėmis

16 val. 1-2 obuoliai

18 val. 150g liesos varškės

20 val. taurė raudono sauso vyno (arba arbata)

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie pokalbio

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Įdėti kaip grynąjį tekstą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.