Pereiti prie turinio
oksana

Orchideju myletojoms :)

Rekomenduojami pranešimai

O ar nereiktų paminėti, iš kur paimta informacija? :flowers:

Non rex est lex, sed lex est rex

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

www.orchidejos.lt

prasau :flowers:

oksana1.gifDovanėlėflow9.gifflow14.gifVIP.giflabas.gifpagalba.gifflow9.gifforumo%20simpatija.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Oi kiek informacijos, ačiū Oksana :gele:

Man labai patinka orchidėjos, labai gražios. Pati dar neturiu bet būtinai įsigysiu.

Anksčiau visad galvodavau, kad labai sunki jų priežiūra, o pasirodo visai paprastai jas prižiūrėti reikia :(

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Tai merginos, ką ir kiek auginat? Kaip sekasi? Kokia mėgstamiausia rūšis ar spalva ar dar kas :(

Per savo orchidėjų laikymo patirtį, numarinau tris :fool: Vieną nupūdžiau, tada kitą nudžiovinau... Kai galiausiai išmokau elgtis su phalaenopsiais, sugebėjau numarinti dar cambria (per anksti padalinau svogūnus)... Tpfu tpfu tpfu, dabar lyg ir auga neblogai. Mano džiaugsmas susideda iš 7 phalaenopsių ir po vieną turiu cambria, cymbydium ir dendrobium. Iki pilnos laimės trūksta tiek, kiek neturiu vietos :wacko:

oksana parašė:
www.orchidejos.lt

prasau :)

Dabar visiška tvarka :gele:

Pati turiu svetainę, verčiuosi straipsnius ir man labai nepatinka, kai kas nors kopijuoja info, be jokių nuorodų :stink:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

As turiu tik tris phalaenopsius. turejau keturias, bet viena nupudinau :(

buvo labai gaila, nes ta kuri zuvo buvo mazosios dovanele :gele:

siaip apie laistyma lyg ir gerai viska darau- tik vat persodinti bijau dar.... paneles gal kas persodinejo, tai papasakokite paprastesniais zodeliais kaip tai padaryti. ir ar pirktame vazonelyje jos blogiau auga negu didesniame?

o jus orchidejas laikote permatomame vazonelyje ar kokiame nors graziame ir nepermatomame?

oksana1.gifDovanėlėflow9.gifflow14.gifVIP.giflabas.gifpagalba.gifflow9.gifforumo%20simpatija.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
  oksana parašė:
siaip apie laistyma lyg ir gerai viska darau- tik vat persodinti bijau dar.... paneles gal kas persodinejo, tai papasakokite paprastesniais zodeliais kaip tai padaryti. ir ar pirktame vazonelyje jos blogiau auga negu didesniame?

o jus orchidejas laikote permatomame vazonelyje ar kokiame nors graziame ir nepermatomame?

Bent jau aš darau viską taip, kaip ir pačioje pirmoje žinutėje parašyta. Pirmą sykį tikrai buvo nejauku persodinti, nes keisa sodinti ne į žemę. Nuo savęs prdėsiu, kad tik nepirkite tų žemių mišinių, kur būna prekybos centruose, nes dažniausiai jie su durpėmis būna ir "jūros puta". Turbūt geriausia pirktis iš www.orchidėjos.lt. Bent pati pavasarį taip darysiu, nes substratą iš prekybos centro ploviau po kranu, kad visas durpes nuplauti :(

Persodinant imu nedaug didesnį vazonėlį. Jei pirktas augalas gražus, tai iš karto nepersodinu. Aš mėgėja nusipirkti per išpardavimus pasususius augalus ir juos gaivinti. Tokius persodinu iš karto, bet vazono nedidinu. Phaleonopsis turi augti permatomame vazonėlyje, nes jo šaknys vykdo fotosintezę. Kai kurios manosios su savo plastikiniais įstatytos į stiklinius vazonus (taip pat permatomus). Kol žydi ir nukeltos nuo palangės pvz. ant stalo kambaryje, tai laikinai įdedu į nepermatomą vazoną, bet tada šaknis reikia stebėti, kad neperlieti.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

na kai as gyvenu ne Lietuvoj, tai man bus sudetinga uzsisakyti is Lietuvisko tinklalapio specialaus persodinimui substrato.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
  oksana parašė:
na kai as gyvenu ne Lietuvoj, tai man bus sudetinga uzsisakyti is Lietuvisko tinklalapio specialaus persodinimui substrato.

Oi, net neatkreipiau dėmesio :(

Bet tokiu atveju manau turėtų būti dar lengviau.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

labai gera ir reikalinga tema, ačiū Oksana :rolleyes:

aš auginu kol kas tris :mirksiukas:

Dovanėlėflow9.giflabas.gifgrom.gifkonnsultantas.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gif

esufainuole.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
  Rida parašė:
Oi, net neatkreipiau dėmesio :mirksiukas:

Bet tokiu atveju manau turėtų būti dar lengviau.

tikriausiai. ieskojau, bet neradau. reiks kitose prekibos centrose paieskoti :rolleyes:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na, kur nors vis vien turėtumei rasti :mirksiukas: Gal irgi yra kokia e-parduotuvė?

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
  Rida parašė:
Na, kur nors vis vien turėtumei rasti :mirksiukas: Gal irgi yra kokia e-parduotuvė?

reikia paieskoti :rolleyes:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.