Pereiti prie turinio
kicule

Kepam duona

Rekomenduojami pranešimai

Gal kuri kepa pati duona?

 

Vakar gavau viena receptuką, pirmadieni gausiu raugą ir kepsiu :mention:


DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Bandziau darytis rauga pati, rauginau kelias dienas ir lyg surugo,

bet kai iskepiau duonele, tai kazkaip netaip, ji visai neiskilo, skonis ir kvapas geras bet nebuvo tokiu puri kaip turi buti.

Turiu keleta receptuku:

1. DUONOS RECEPTAS

 

0.5 kg. rūginių miltų arba 3 stiklinės

 

0,5 kg. kvietinių miltų arba 3 stiklinės

 

0,5 l. Dripsnių 5 grūdų

 

Sauja kmynų

 

Sauja saulegražų

 

Sauja sėmenų

 

Arbatinis šaukštelis druskos

 

1,2 l. vandens

 

Viską sumaišyti supilti vandenį sudėti raugą, turi buti tiršta masė, kaip tiršta košė. Supilti i formą. Dalį atidėti kitam karui. Palikti pakilimui apie 12 valandu. Tada kepti 180 C. Apie 1,5 valandos

 

 

2. Duonele

Po 1 stikline:

Kvieciu selenu

Aviziniu dribsniu

Linu semenu

Lukstentu saulegrazu

100g cukraus, 2-3 arbatiniai sauksteliai druskos istirpintos viename litre paprasto salto vandens (nevirinto), 1kg rupiu kvietiniu miltu 405D. Aliejaus istepti skardai. Sezamo seklu apibarstyti skardai,pabarstyti duonai.

Visus sausus produktus sumaisome, sudedame rauga,supilame vandeni, maisome kol gausime vienalyte mase (tirstos grietines). 3 saukstus mases idedame i stiklainiuka (kitai duonai) ir laikome saldytuve. Skarda istepame aliejumi pabarstome sezamu ir sudedame mase. Paliekame 12val. kambario temperaturoje.

Duonele deti i salta orkaite ir kepti 200 laipsniu temperaturoje 1-1,5val.. Kepti galima viena karta per savaite.

 

Sis receptas daruges tai labai gyre.


Dovanėlėcompliment.gif

cec9e6c82f5c.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Siuos kepiau tai man skanu buvo

 

Naminiai kepti duoniukai

 

Ingredientai:

Saulėgrąžos 1 stikl.

Moliūgų sėklos 1 stikl.

Sezamo sėklos 1 stikl.

Smulkinti migdoliniai riešutai 1 stikl.

Aliejus 1 stikl.

Druska 1 arbat. šaukštel.

Vanduo 3 stikl.

Miltai 2½ stikl.

Paruošimas:

Šiandien išsikepiau duonelę. Siūlau visoms pabandyti - labai skanu ir sveika. Viską sumaišome, tešla gaunasi nei tiršta, nei skysta. Ją dedu į

skardą ir tolygiai paskirstau. Su peiliu padalinu į duoniukus, kokio noriu dydžio (po to lengviau perlaužti) ir kepu 200 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Mažylis valgo skaniau nei sausainius!


Dovanėlėcompliment.gif

cec9e6c82f5c.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Serbiška duonelė

 

250 ml. pieno

šaukštelis cukraus

puse šaukštelio druskos

10 gr. sausų mielių

3-3.5 st. miltų

100 gr. margarino mirkymui

 

Į šiltą pieną įmaišyti mieles, druską cukrų ir kelis šaukštelius miltų, gerai išmaišyti ir pastatyti šiltai, kad suputotų.

Sudedame likusius miltus ir užminkome tešlą. Tešlą padaliname į tris dalis. Imame vieną dalį ir dar daliname i tris dalis, suformuojame apvalias ilgas juosteles. Ištirpiname margariną, jame gerai išmirkome tešlos juosteles ir iš jų supiname kasą, gerai užspaudžiant kraštus, dedame į kepimo formą ir pastatome dar siltai apie 20 minučių.Viršų aptepame margarinu, kiaušinio tryniu ir galima pabarstyti aguonomis, riešutais ar sezamu.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.

Labai rekomenduoju išbandyti.

Duonelės nė nereikia pjaustyti, kiekvienas gabalėlis puikiai atsiskiria.

 

recepto saltinis cia


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ačiū mergaitės už receptus :mention:

 

1l vyrinto vandens

700g kvietiniu miltu

300g rūginių miltų

100g avižinių dribsnių

100g kvietinių selenų

180g cukraus

2 arbatiniai šaukštai druskos

100g saulėgražų (nuplikyti ir nuplauti šaukštu vandens)

100g semenų linų (nuplikyti ir nuplauti šaltu vandeniu)

50g sezamo seklų

2 maži maišeliai kmynu (nuplikyti ir nuplauti šaltu vandeniu)

250g raugo

 

Paauginti šiltai mažiausiai 6val., atidėti į stiklaini 250g raugo į šaldytuva

 

Kepti 80 min.,

65 min., - 220c

15 min., -180C


DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ai kiek receptukų, ačiū mergaitės :flowers:

 

Žiūriu dabar atėjo mada su duonos kepimu :D, visi aplinkui dabar ir tik šneka, kas iš kur raugą gavo, kas kaip kepė :D

 

Sava duonytė skanu ;), reiks ir man išsikepti.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Batonas

 

380g kv.miltai

250g pieno

30g sviesto

2a/s cukraus

1a/s druskos

1/5 a/s mieliu

 

ef473a477df7.jpg


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sūrio duona

 

59aee7669121.jpg

 

2 v.š. kmynų

180 ml verdančio vandens

450-470 g kvietinių miltų(priklauso nuo kiaušinių dydžio)

2 kiaušinius

1,5 a.š. druskos

2,5 v.š. cukraus

2 v.š. aliejaus

100 g tarkuoto arba smulkiai supjaustyto sūrio(Liliput, kam patinka su mėlynų pelėsių)

1.5 a.š. sausų mielių

 

Kmynus užplikyt vandeniu, duot atvėst ir sudėt visus likusius produktus pagal eiliškumą. Nustatyt pagrindinę programą, vidutinio dydžio ir kol keps, lieka tik laukt ir ryt seiles...

Kol kepė kvepėjo visi namai,skonis superinis. Skanaus.


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sūrio duona

 

59aee7669121.jpg

 

2 v.š. kmynų

180 ml verdančio vandens

450-470 g kvietinių miltų(priklauso nuo kiaušinių dydžio)

2 kiaušinius

1,5 a.š. druskos

2,5 v.š. cukraus

2 v.š. aliejaus

100 g tarkuoto arba smulkiai supjaustyto sūrio(Liliput, kam patinka su mėlynų pelėsių)

1.5 a.š. sausų mielių

 

Kmynus užplikyt vandeniu, duot atvėst ir sudėt visus likusius produktus pagal eiliškumą. Nustatyt pagrindinę programą, vidutinio dydžio ir kol keps, lieka tik laukt ir ryt seiles...

Kol kepė kvepėjo visi namai,skonis superinis. Skanaus.

 

Ačiū, aš jau ryt pabandysiu išsikepti pagal šį receptą. Gal dar kokių įdomesnių receptukų duonkepei turite? Aš tai tik su šonine, su saulėgrąžom ir kitokiom sėklom kepu. Pagrinde pagal receptus, kurie buvo su duonkepe.


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ačiū, aš jau ryt pabandysiu išsikepti pagal šį receptą. Gal dar kokių įdomesnių receptukų duonkepei turite? Aš tai tik su šonine, su saulėgrąžom ir kitokiom sėklom kepu. Pagrinde pagal receptus, kurie buvo su duonkepe.

 

Ar kepei? patiko? As tai jau kelis kartus kepiau,vaikams labai patiko.


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Taip. skanu ir skanu. Gal kam pravers INFORMACIJA. Knygyne yra knyga "Kepame duona namuose" kaina apie 25 lt. puslapiu iki 100.

 

As orkaitej kepu bulvini ragaisi, bet jis toks skanus baltas pyragas gaunasi. Ypac, kai cukraus siek tiek ipilu. Kai spesiu idesiu receptuka, aisku, jei ka domina.


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Radau internete, bet nebandžiau dar. Gal kas norės pasikepti.

 

Naminis batonas su sūriu ir česnaku

 

7 gr. sausų mielių (arba 1/3 pakelio slapių)

1,5 stiklinės šilto vandens

2 a.š. cukraus

2 a.š. druskos

50 gr. aliejaus

3,5 stiklinės miltų

1 kiaušinis

2 š. grietinės

1 galvutė česnako

200 gr. fermentinio sūrio

Gaminimas:

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos.

Į dubenį supilti aliejų, įmušti kiaušinį, įdėti grietinę, įdėti druską, supilti mieles ir minkyti su miltais, kol tešla taps elastinga.

Ant stalo suberti smulkintą česnaką ir tarkuotą sūrį, juos permaišyti, dėti ant viršaus tešlą ir dar minkyti, kad šie produktai vienodai pasiskirstytų po tešlą.

Tada ranka suvilginta aliejumi suformuoti du vienodus batonėlius ir dėti į kepimo formas, uždengti maistine plėvele ir dėti į 20 - 30 laipsnių orkaitę, kildinti kol padvigubės, tada nuimti plėvelę ir kepti 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagels. Skanaus!


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.