Pereiti prie turinio
GEISTĖ

Pirmoji Komunija

Rekomenduojami pranešimai

Ar esat priej? prie Pirmosios Komunijos? Kokie prisiminimai?

Ar savo vaikus leid?iat?

Ka apie tai galvojat?

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

as esu :hm:

manau ir mano vaikai prieis kai ju turesiu, tiesiog tokia tradicija, taip priimtina :bigsmile:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

A? buvau,grynai i? smalsumo.O mano vaikai kai u?augs,patys nuspr?s,reikia jiems to ar ne.Nors mokykloj buvo spaudimas nema?as-kaip eia dabar,visa klase eina prie pirmos komunijos,o vienas vaikas i? klases-ne.Ajajai,kaip negra?u.Buvau nustebus,kad ir ?iais laikais ka?kur u?detas pauk?eiukas yra svarbiau u? gyva ?mogo.

Dovanėlės

flow9.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Prisimenu, kai a? pati ruo?iausi Pirmai Komunijai, o paskui Sutvirtinimo sakramentui, man niekas nesiteike paai?kinti, kam to reikia. Tiesiog viena diena moeiute pasake- reikia, ir nusivede ba?nyeion...

Dabar mano vyriausiasis sunus ruo?iasi Pirmajai Komunijai. Kadangi jis mokosi tikybos (ko tarybiniais laikais nebuvo), man nebuvo sunku i?ai?kinti, kas ta PK ir kam jos reikia. Jis ruo?iasi labai rimtai. Nepraleido ne vieno u?siemimo ir ne vieno Mi?io ir ne karto nepasake, kad nenori ar nusibodo...

Kai nueinam a vaiko Mi?ias sekmadiena, matau, kad dauguma vaiko yra a t v a r y t i. Gerai, kad vargonai groja- triuk?mo nesigirdi...

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Mane pakrikštijo ~16 metų, o po savaitės priėjau prie pirmos komunijos, o po 2 dienų ir sutvirtinimo sakramentas buvo. Viskas vyko nedidelėj kaimo bažnytėlėj buvo tik savi žmonės... Labai pati norėjau, nors dar gal prieš kokius metus nė netikėjau į Dievą, netgi buvau tikra, kad jo nėra.

Prieiti ar ne prie pirmos komunijos manau turi apsispręsti pats žmogus.

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

A? kaip ir per prievarta turejau eiti a tikybos pamokas, taip ir prie komunijos buvau nuvaryta. O per prievarta del to kad nebuvo pasirinkimo pradinese klasese, net a tikyba bijodavau eit, vis mamos pra?ydavau kad pasiimto. Nes tikyba budavo pirmadieniais(atsimenu kaip dabar)ir mokytoja visad klausinedavo viso vaiko ar buvo sekmadiena ba?nyeioj? A? niekad neidavau, nes nenoredavau, man ba?nyeioj visad pasidarydavo bloga, ?alta ir t.t. Taigi, kaip kelis syk atsakiau kad NE, mane pastate prie lentos(mokytoja) ir visa pamoka pasakojo kaip tokie kaip a?(supraskit neinantys a ba?nyeia) daro visokius nusikaltimus, vartoja narkotikus, pjauna tevus ir t.t. Na nuo to laiko a? visad meluodavau kad einu a ba?nyeia kiekviena sekmadiena.

O Sutvirtinimo sakramentui taip ir negavau, nes nejau.

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

As esu priemusi komunija, sutvirtinimo sakramernta, vaiku dar neleidziu nes dar peranksti

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Patareiau vaikus prie pirmos komunijos leisti ne ankseiau 12 m.

Kai sunus parsine?e savo ra?yta testa, a kai kuriuos klausimus ne?inojau atsakymo... :doh

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

As niekur neskubu :) palauksiu :rolleyes:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

ejau kaip man buvo 8 metai, labai gerai prisimenu, ypae apeigas, nes buvo daug daug ?monio ir a? nualpau :doh

1_05_140_1117224000_474945445249554b4153.png

Ievute D.gif

1_14_9_973890000_6d6573206b61727475.png

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

:mus su broliu irgi vesdavo i baznycia ir reikedavo man apsirenkt balta suknele ir stovet netoli kunigo, pasidaridavo labai silpna daug kartu iseidavau nes nebegaledavau tiek isbuti :doh

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Nesu priejusi, nes pabijojau ir nezinau ka reikes daryt kai tuoksiuos.

audrone1.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.