Pereiti prie turinio
Nicole

Tortai

Rekomenduojami pranešimai

Vėja, va toks tas standiklis 4.jpg

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

ačiū Indrute - jau kaip tik pardėj tokį ir radau, tai ir pamaniau kad anas bus :rolleyes:

и не пойму, откуда и куда я двигаюсь, как много я теряю во времени, в дороге повторяя: ох, Боже мой, какая ерунда

Dovanėlėflow14.gifforumo%20simpatija.gifmenas.gif

veja2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Tortas ,,Malkos po sniegu"

nuotraukos ir receptukas skolintos pas nnillka is sm.

Jums reiks:

Tešlai:

250 g sviesto

200 g grietinės

3 stiklinės miltų

arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte

šaldytų vyšnių (2 pak.)

Kremui:

600 g grietinės

1 stiklinė cukraus

citrinos rūgšties

grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)

Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuoja pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.

IMG_0061.jpg

Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val. (tik ne į šaldiklį)

išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą.

IMG_0063.jpg

Dedame atšilusias vyšnias (galima ir kitas uogas deti)

IMG_0064.jpg

vyniojame tutelę,suvyniojame pagaliuką http://www.fainuole.lt/index.php?act=post&...f=72&t=6127

IMG_0066.jpg

sudedam pagaliukus kepti,pagaliukai kepa 200 laipsniu orkaiteje apie 12 min.iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.

Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba jeigu grietinė neriebi 10 g želatinos.

ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus

IMG_0077.jpg

pilam kremą,vėl dedam pagaliukus,vėl kremą pilam ir t.t. Va kas gaunasi

IMG_0082.jpg

Įdėti į šaldituvą stingti. Skanaus.

tortas tikrai labai skanus,ne pati dariau kelis kartus. :flowers:

Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Vat šitą tortuką kaip noriu pasigaminti, man atrodo jis labai skanus :nyam2:, bet orkaitė pas mane nekokia :mirksiukas:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Vat šitą tortuką kaip noriu pasigaminti, man atrodo jis labai skanus :nyam2:, bet orkaitė pas mane nekokia :mirksiukas:

aha,tikrai skanus iseina.

O cia va kita receptuka radau

23645.jpg

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Man tai jau atsibodęs iki gyvo kaulo :mirksiukas:

Turi būt ir mano daryto čia temoj nuotraukų.

Kepiau kelis metus iš eilės bet kokiai progai nes visi terorizuodavo, norim tik o to ne kitokio. ATSIBODO :doh: Dar yra pazyziančių kad gal davai Indre iškepk malkas bet jokiais būdais :doh:

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

blyn, sugundėt tom malkom, kucharka pasidarysiu tuoj nereali :unsure:

reiks bandyt :lol:

и не пойму, откуда и куда я двигаюсь, как много я теряю во времени, в дороге повторяя: ох, Боже мой, какая ерунда

veja2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Man tai jau atsibodęs iki gyvo kaulo :unsure:

Turi būt ir mano daryto čia temoj nuotraukų.

Kepiau kelis metus iš eilės bet kokiai progai nes visi terorizuodavo, norim tik o to ne kitokio. ATSIBODO :lol: Dar yra pazyziančių kad gal davai Indre iškepk malkas bet jokiais būdais ^_^

:( as tai vis kepu is kapotos teslos ta tortuka,nes vis vaikai praso,jiems labai patinka. :( O tu malkams tesla pati darei ar pirkai? Vat is pirktines tai tikrai nedariau. Norejau rytoj iskepti,bet mama torta iskepe,as tingini dar darysiu. Tai gal ir uzteks. :lol:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
blyn, sugundėt tom malkom, kucharka pasidarysiu tuoj nereali :lol:

reiks bandyt :unsure:

kai iskepsi,parasyk ar patiko. :lol:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
kai iskepsi,parasyk ar patiko. :lol:

dabar mąstau kepti tą Juodą mišką. Anas Krystes rafaelinis išėjo tai pasakiškai, lb lb ačiū už receptą.

veja2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

receptukas mėgstančioms sūrio tortą. Gaila, niekaip negalėjau rasti nuotraukos, dar vėliau paieškosiu :angry:

Pagrindui:

1 pak. (200 gr) saldziu biskvitiniu sausainiu. Galima naudoti ie nesaldzius (svarbu, kad butu nesūrūs), tada reiks pridėti šiek tiek cukraus, pagal skonį. Aš siūlyčiau naudoti šiek tiek mažiau sausainių (apie 150 g), kad pagrindas būtų plonesnis.

0,5 pak. sviesto

Surio sluoksniui:

1 pak. (400 gr.) kremines varskes ar surio ricotta (tinka ir mascarpone. Kol kas tik su kremine varske dar nesu dariusi)

1 pak. (200 ml) grietineles

2 dideli kambario temp. kiausiniai

150 gr cukraus (200 gr man per saldu)

1 valg. saukstas svieziu citrinu sulciu

1 arb. s. tarkuotos citrinos zieveles

1,5 valg. sauksto kukuruzu krakmolo (yra pirkti Rimi, kitur neradau)

1 pak. vanilinio cukraus

Paruosimas:

Pagrindui sausainius sutrinti iki smulkiu trupiniu (galima po nedaug sudeti i maiseli ir dauzyti kocelu) arba blenderiu. Sumaisyti trupinius su istirpintu sviestu, gerai istrinat sviesta, kad trupiniai suliptu.

Pagrindu iskloti skardos su nuimamu sonu dugna (pries tai truputi istrinta sviestu).

Kremine varske (ar suri) gerai maisyti blenderiu iki purios mases, palaipsniui pilti cukru, vanil. cukru, citrinos sultis ir zievele, krakmola, atsargiai po viena imusti kiausinius ir tuomet plati mase ant mazu apsuku, galiausiai supilti grietinele ir plakti lb trumpai ant maziausiu apsuku.

Paruosta surio mase supilti ant sausainiu pagrindo, deti i 180 laipsniu ikaitinta orkaite ir kepti toje pacioje temperaturoje ne trumpiau nei 50 min (galima ir iki 1 val.), tik ziureti, kad nedegtu virsus. Kol kepa, orkaites neatidarineti bent jau pirma pusvalandi.

Isimta pyraga atsaldyti iki kambario temperaturos ir tada virsu puosti norimu vaisiu ar vaisinio padazo sluoksniu.

Galima naudoti pirktinius is pakeliu paruosiamus vaisinius padazus (pvz dr. Oetker avieciu padazas) ar delioti sviezias vysnias ir apipilti vaisine zele. As tradiciskai naudoju saldytas vysnias su cukrum (atsildau) ir uzpilu vysniu zele is pakelio.

Kai virsus paruostas, visa pyraga deti maziausiai 8 val. i saldytuva, kad sustingtu (kuo ilgiau stingsta, tuo skanesnis).

Skanaus :wacko:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Tortas ,,Malkos po sniegu"

nuotraukos ir receptukas skolintos pas nnillka is sm.

Jums reiks:

Tešlai:

250 g sviesto

200 g grietinės

3 stiklinės miltų

arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte

šaldytų vyšnių (2 pak.)

Kremui:

600 g grietinės

1 stiklinė cukraus

citrinos rūgšties

grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)

O tešlai cukraus nereikia? :brunette:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.