Pereiti prie turinio
kicule

Karvingas

Rekomenduojami pranešimai

331fe401fc76.jpg

 

Karvingas, išvertus iš anglų kalbos, reiškia „pjaustymą“. Tarptautiniu mąstu šis žodis įsitvirtino, kaip „meninis pjaustymas įvairių daiktų“ - medžio, vaisių, daržovių.

 

Daržovių ir vaisių meninio pjaustymo ištakos siekia Tolimuosius Rytus. Per tūkstančius metų jis tapo netgi reikšminga nacionalinių tradicijų dalimi. Šis užsiėmimas reikalauja susikaupimo, didelių pastangų, jo paslaptys buvo perduodamos iš kartos į kartą.

 

Dažnoje Rytų šalyje susiformavo savita karvingo tradicija ir technika. Antai kinų ir japonų technika bei tematika labai panaši - vyrauja tendencija iš vaisių ir daržovių išpjaustyti gyvūnus, žmones, hieroglifus. Neretai sutinkami drakonų ir kovų vaizdai, sveikinimo užrašai... Meistrai naudoja įvairius trafaretus bei išėmoms skirtus įrankius. Kitaip dirba tailandiečiai - eilę metų iš vaisių ir daržovių jie išpjausto subtilias gėlių kompozicijas. Pagrindinis darbo įrankis čia - vadinamas tailandiečių peiliu. Naudojami ir kiti pjaustymui ar išėmoms pritaikyti įrankiai. Kiekviena dekoratyvinio pjaustymo technika turi savų privalumų ir trūkumų. Kinų technologija, besiremianti į trafaretus ir įvairias formas, lengviau išmokstama, vienok neturi tokių subtilybių, kurių galima pasiekti Tailando meistrų technikos ir instrumentų dėka.

 

Dekoratyvinio vaisių ir daržovių pjaustymo subtilybes iš Rytų Azijos valstybių pirmiausia perėmė JAV restoranai, o vėliau ir Europos restoranai.

 

Šiandien nė vieno rimtesnio restorano virtuvė negali išsiversti be karvingo. JAV plačiai paplitęs mokymo kursas „Culinary Carving and Plate Decorating“, paruoštas kinų karvingo mokyklos pagrindu. Mokymo kursą ruošė žinomi šios srities specialistai Chef Harvey Rosen ir Chef Jonathan S. Rjsen, o juos konsultavo garsus kinų dekoratyvinio vaisių ir daržovių pjaustymo meistras Chang Wen Liang.

 

- Karvingo techniką gali įsisavinti bet kuris nors šiek tiek meniniu skoniu pasižymintis žmogus :flowers:


DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Įdėjos :flowers:

 

3f16252b3e86.jpg

 

c15f311d55fb.jpg

 

97c33ca8ebcd.jpg


DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Peiliai karvingui :flowers:

dff7db4abc5c.jpg


DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

puokštės

 

2571aeffe593.jpg

 

1369d1747830.jpg

 

19923a1dd506.jpg


DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

dar puokštės

 

ca4c3c7a66f8.jpg

 

1528f0a01728.jpg

 

392ea6a5d1c4.jpg

 

4c0b0b5759b6.jpg


DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

 

 

:flowers:

DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet kas per grozis, noreciau ir as taip moket.


8c837d9c8540.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.