Pereiti prie turinio
Snapė

Helovynas

Rekomenduojami pranešimai

Lyg ir į lietuva ateina jau ši šventė. Ar švenčiat ją taip kaip priklausytų helovynui?

Aš kelis metus buvau šios šventės gimtinėje(amerikoj) per halovyną. Ten be galo gražu: namai išpuošti, visur girdisi tik ūkavimai, būkavimai ir t.t. Į mokyklas vaikų neįleidžia be kostiumo ir kaukių, vakare klubuose taip pat.Vaikai po pamokų, u krepšeliais eina per kaimynus ir renkasi saldaines, kurių visi prisirenka virš 5kg . Na man tai labai patiko.

Bet įdomu ar jūs ją bandot kažkaip tai švest, ar tai jum visai neaktualu?

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano panelė mėgsta švęsti.Pasikviečia kelias drauges,aš pagaminu ko nors skanaus,jos pasipuošia kaip raganos,pasileidžia kokios baisesnės muzikos ir linksminasi.Būna labai linksma.Dar nuperku kokių nors saldanių helovyno tematika,tai jos daro konkursus su prizais.

Dovanėlės

flow9.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

o čia tai geras...atai tik gedulo ir vilties dienos...

-------

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Useri,tai gal aš raganos rūbais pasipuošiu ir keliausiu pas tave.Charakterio keisti nereikės,raganos parametrus ir taip atitinka.Tu pasiruošk porą kilų saldainių,aš tau skambinėsiu į duris kas penkios minutės ir saldainių reikalausiu :bigsmile:

Dovanėlės

flow9.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Reikia prie durų sakyt "trick or treet" o tai reiškia saldainiai arba pokštas. Ir namų šeimininkas pasirenka, o dažniausiai pasirenka saldainius.

Bėja, jau geros dvi savaitės, kaip amerikos parduotuvės prekiauja viską kas susija su Helovynu. O pačia Helovyno dieną, viską vežą į rūsį, o tada jau prasideda kalėdinės prekės.

Čia biškį ne į tema, bet noriu papasakot. Pas mane darbe(amerikoj) stovėdavo eglė, ją puošdavo visomis šventėmis, rudens šventei- geltonais lapais, helovynui- baisuokliais visokiais, kalėdom na kaip kalėdom, padėkos dienai- kalakutais, nepriklausomybės dienai- fejerverkais ir t.t.

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O kalakutais eglę puošdavot natūralaus dydžio? įdomu,kiek ten jų tilpdavo...arba eglė labai didelė buvo.

Pirmą kartą kai dukra darė tokią šventę,susidūrė su įdomia problema-daugumai lietuvių tai gedulo diena,ir daugumos jos draugių į tokią šventę tėvai paprasčiausiai neišleido.Dabar liko kelios draugės,kurių tėvai nemano,kad reikia šią dieną gedint praleisti.Ir mano sūnus į tą panelių kompany gerai įsipaišo.

Ir man džiaugsamas-kai kepu picas-stengiuosi puošti kuo baisiau,ir aplamai stalą serviruojam su visokiais moliūgais ir baisiom žvakėm.

O kad vaikai po namus vaiškčiotų ir saldainių prašinėtų-Lietuvoje tokių dalykų nelabai įsivaizduoju,toli mums dar iki to..

Dovanėlės

flow9.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

na as tai dniausiai svenciu ir laaabai linksmai..:mamba:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O man labiau patinka senosios tradicines sventes. Beje, velines ne gedulinga svente-tiesiog jos metu budavo ruosiamos vaises butent velems, todel dideliu triuksmu but negalejo, kad ju neisgasdint. Helovynas yra atvirkstinis variantas-stengiamasi veles isgasdint ir apmaut persirengiant. Viskas priklause nuo tautines samones ir poziurio i anapusini pasauli-mes veles gerbem, helovyno sventejai-bijojo, o dabar-kad tik butu proga pagert...

s010.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Švest nešvenčiu.

Šiaip tai kiek žinau helovynas švenčiamas spalio 31, tai prie ko čia vėlinės kurios yra lapkričio 2.

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Siaip jau istoriskai veliniu laikas yra spalio pabaiga-lapkricio pradzia. Dabartiniuose kalendoriuose jos daznai isvis neminimos-tik Visu sventuju diena(lapkricio 1), kuri po krikscionybes ivedimo bande "isnaikinti" velines. Naturalu, kad krikscioniskoje salyje pagoniska svente yra nustumta ir uzmirsta-nedarbo diena irgi tik Visu sventuju diena. Nors pavadinimas nieko nekeicia-einama ne i baznycia-pas sventuosius, o i kapines-pas savas veles. Issipleciau jau biski ne "pramogiskai", bet esme tokia-tai yra ta pati mirusiuju svente ir jei jums priimtina, galit svest pagal visus paprocius kad ir tris dienas(ot nuskilo)...

s010.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Va kokių pamkinų būna :hm:

pumpkin.jpg

pumpkin-witch-inflatable.jpg

Tų pripučiamų būna prie kiekvieno namo. Kuo daugiau tuo gražiau.

Ir jeigu namas papuoštas- reiškiasi galima užeit čia prašyt saldainių.

Redagavo kicule

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Lyg ir į lietuva ateina jau ši šventė. Ar švenčiat ją taip kaip priklausytų helovynui?

Aš kelis metus buvau šios šventės gimtinėje(amerikoj) per halovyną. Ten be galo gražu: namai išpuošti, visur girdisi tik ūkavimai, būkavimai ir t.t. Į mokyklas vaikų neįleidžia be kostiumo ir kaukių, vakare klubuose taip pat.Vaikai po pamokų, u krepšeliais eina per kaimynus ir renkasi saldaines, kurių visi prisirenka virš 5kg . Na man tai labai patiko.

Bet įdomu ar jūs ją bandot kažkaip tai švest, ar tai jum visai neaktualu?

nemanau kad svesiu :grin:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.