
Plepute
Senbūviai-
Pranešimai
1.301 -
Užsiregistravo
-
Lankėsi
Turinio tipas
Profiliai
Forumas
Kalendorius
Parduotuvė
Galerija
Visas Plepute turinys
-
bumbasi nerealu, tos spalvos, debeselis :)
-
kazin kiek laiko reiktu taupyti jam... gal kainyte pasakysit :)
-
sita siandien isbandziau, tai galiu paskyti, kad vienas skaniausiu varskes apkepu, kuriuos tik esu valgiusi :)
-
o kaip orkaiciu valiklis, ar gerai valo,savo siek apleidusi buvau tai dabar sunkiai atsveiciu :)
-
mesos apkepas 700g ypac lieso jautienos farso (maziau nei 10% riebalu), 1 puodelis pomidoru sulciu, 1/2 puodelio stambiu aviziniu dribsniu (nevirtu), 1 truputi plaktas kiausinis, 1/2 puodelio smulkiai pjaustytu svogunu, 1 valgomas saukstas Vorcesterio padazo, 1/2 arbatinio saukstelio druskos (nebutinai), 1/4 arbatinio saukstelio pipiru. Viska sumakaluoti ir kepti 200C orkaitej Istraukus nupilti sultis susidariusias, supjaustyti riekelem ir skanauti As vietoj jautienos vistienos farsa naudojau
-
darzoviu uzkepele 300g saldytu darzoviu sudejau i ugniai atsparu inda ir uzpyliau 200ml sultinio ( vanduo+ 0.5kbelio darzoviu sultinio magi) uzbarsciau parmezano smulkiai tarkuoto ir kepiau 220C apie 20min. Gali buti kaip garnyras
-
Troškinti žiediniai kopūstai Gali būti kaip garnyras ar pagrindinis patiekalas. Apvirti žiedinį kopūstą, jį susmulkinti. Pakepinti aliejuje smulkiai supjaustytą svogūno galvutę, tada suberti žiedinius kopūstus ir juos užpilti 2 kiaušinių plakinių. Baigiant kepti patiekalą pabarstyti žalumynais
-
Manų kruopų apkepas (pudingas) Reikia: 4 kiaušinių 80g cukraus 30g vanilinio cukraus 60g manų kruopų 200g uogų šviežių arba šaldytų Paruošimas: Trynius išsukti su cukrumi iki baltų putų ir sumaišyti su manu kruopom ir uogom. Baltymus išplakti iki standžių putu. Viska atsargiai sumaišyti ir suberti vanilinį cukrų. Mase supilti į išteptą margarinu ar sviestu ir pabarstytą džiuvesėliais formą, ją įstatyti į indą, atsparų karščiui, su šaltu vandeniu ir pašauti į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaite, kepti apie 1val 20 min.
-
Makaronų ir obuolių apkepas 600 g virtų makaronų 500 g obuolių (Obuolys) 4 šaukštai cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių 0,5 šaukštelio malto cinamono (Cinamonas) taukų formai ištepti druskos Obuolius nuplauti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti plonais griežinėliais. Pabarstyti cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu, išmaišyti su virtais makaronais. Patiekalą sudėti į išteptą taukais ir pabarstytą maltais džiūvėsėliais atsparų karščiui indą. Kepti pridengus vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje apie 40 min
-
Makaronų apkepas 300-500 g faršo, 1 pakelis makaromų (400 g), 1-2 svogūnai, majonezo, sūrio. Keptuvėje iškeptą ir prieskoniais apibarstytą (geriausia vegeta, pipirais) faršą dedame į riebalais išteptą skardą. Ant viršaus dedame išvirtus makaronus (geriausia spiralinius) ir keptuvėje iškeptus, smulkiai supjaustytus svogūnus. Apkepo visą viršų aptepame majonezo sluoksniu (geriausia "Daumantų") ir apibarstome sutarkuotu sūriu. Kepame 200 C orkaitėje apie 40 - 50 min
-
Tešla picai 250 g miltų 3,5 g sausų mielių (pusė 7 g pakelio) 150 ml vandens 1 a. š. druskos 1 a. š. cukraus 1 v. š. taukų (su kaupu) Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus persijoti su druska. Supilti vandenį su mielėmis ir užminkyti elastingą tešlą. Galiausiai įminkyti kambario temperatūros labai minkštus taukus. Iš viso minkyti reikėtų ne trumpiau kaip 10 min. Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 1 - 1,5 val. Formuoti picą ir kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje ~ 15 min. P. S. taukų neturėjau, tad įpyliau kelis šaukštus aliejaus, bet reikės nusipirkti ir pamėginti su taukais – sako, kad gaunasi labai skani tešla... as drau pagal si, laaabai skanu dar vienas, man taip pat labai skanus : 3 kiausiniai 3 saukstai miltu 3 saukstai majonezo viska sumaisom ir pilam i inda, kuriame kepsim
-
Kopūstų apkepas 1 kg kopūstų arba kalafiorų 300 g bet kokio faršo 1 didelė svogūno galvutė 2 v. š. margarino ar sviesto 2 kiaušiniai 300 ml neriebios grietinėlės druskos, pipirų 200 g tarkuoto fermentinio sūrio Kopūstus susmulkinti žiedynais ir 5 minutes pavirti pasūdytame vandenyje. Jei naudosite baltagūžį kopūstą, jį reikia susmulkinti, sumaišyti su druska ir leisti pastovėti, kol išsiskirs sultys. Po to nuspausti. Faršą apkepinti su susmulkintu svogūnu, berti druskos, pipirų. Kepimo formą patepti sviestu ir sudėti faršą, sumaišytą su kopūstais. Kiaušinius išplakti su grietinėle ir užpilti ant faršo. Kepti 20 min. 200C orkaitėje. Išimti iš orkaitės, užbarstyti sūrį ir dar kepti 10 min.
-
bolonijos padazo receptas: reikia: 0,5 kg farso (tiek maniske seimyna suniamnioja), 1 svoguno, 1 dideles morkos, 1 indelio pomidoru pastos [perku skarbonkese, labai liux, bo pati tai tingiu vasara konservuoti], vasara galima deti kokius 4 pomidorus, 3-4 saukstu aliejaus, 3 saukstu vyno [gereusiai baltas, bet ish tikro sueina belenkoks], 100ml pieno, lauro lapo, 4-5 grudeliu pipiru, truputeli druskos, raudonelio, baziliko [tinka ir dziovintas], kokiu 4 saukstu pomidoru padazo [geriausiai tinka kedainiu naturalus] ir surio pabarstymui [as naudoju rokiskio parmazano, tai jau labai skanu] gaminti: smulkiai supjaustot svoguna ir sutarkuojat morka. pilat alieju i keptuve, dedat supjaustyta svoguna ir ta morka, apkepinat. tada dedat farsa. dar nepaminejau kad geriausia farsa maisyti. jautienos farsas gaunasi kietokas, todel gerai yra maisyti kiaule su jautiena arba kiaule su versiena. cia nuo kisenes storumo priklauso. tas farsas apkepa, kol nebuna raudonas, tada dedat pomidorus. jei konservuoti tai paprasta, o jei zali, tai reikia pirma kisti i verdanti vandeni kad graziai nusiluptu ir tada susmulkinus deti. tada pili piena, vyna ir krauni visus prieskonius. tik atsargiai su druska. jei perdaug - mesa sukieteja. ir taip palieki troskinti ant mazos ugnies kokia 15 minuciu. paskui jau kai pakvimpa, tai ishgriebi lauro lapa, dedi pomidoru padaza ir ant makaronu i lekshte. pabarstai suriu ir su kokiom salotom valgai. skanaus
-
aciu uz naudinga info ce yra ir skaiciukas 3, vos perskaiciusi iskart lekiau ziureti ar yra taip iseina, kad pinigai neveltui moketi
-
aha ot atmintis
-
tai manau, kad galima ir per az nuotraukytes persiusti arba per emaila
-
ir as nemaciau Rodo per tv6 kiti kanalai tokiu realybes sou nerodo...
-
taip, jie tikrai lavina tiek lego, tiek konkoreziai beje psicholgai yra pasake, kad kuo daugiau vaikas turi zaislu, tuo labiau lavinama vaiko fantazija, mastymas. jie pasieka daugiau gyvenime, buna protingesni, ismintingesni. kiek tame teisybes, tikrai nezinau.. nors ir dirbau su zaislais, pas mus nera gausybes zaislu, nors ir kitiems atrodo kitaip :wub1:
-
as visad naudodavau skystus skalbiklius, tete vis parvezdavo is vokietijos, o kai nebelikdavo tai ir cia pirkdavau ariel ar persil (lyg) skystus, o paskutini karta nusipirkau bonux (taupumo sumetimais :wub1: ) tai nesiskundziu, o ir ilgam jie, skysti greiciau issinaudoja ir pigiau
-
uzejusi si savaitgali pliurpimo manija, tai noreciau ir as i ta skyreli slaptazodzio
-
na labai grazu :wub1: esu macius tavo darbu ir sm, jei neklystu :) gal gali parasyti paveiksliuku ir burbulu kainytes
-
nu super :wub1: :) :D siandien ejom i mamos su mazike ir vyru tai pamaciau gyvai gelytes is tavo foto (uzmirsau gi kaip vadinasi ) tai iskart prisiminiau tave ir pagalvojau, kad pagaliau pavasaris ateina ir pas mus saunuole