Pereiti prie turinio

rumba

V.I.P.
  • Pranešimai

    241
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

  • Laimėta dienų

    20

Visas rumba turinys

  1. DŽIUGIOS IR SPALVINGOS GIMTADIENIO ŠVENTĖS !!!
  2. rumba

    Kepam duona

    RIEŠUTŲ BOBA vienam kilogramui pyrago reiks: 120 ml pieno 3 kiaušiniai 210 g sviesto 1 šaukštelis druskos 90 g cukraus 530 g miltų, bet aš dedu netoli 590g, nes subliūkšta 3,5 šaukštelio sausų mielių o riešutų svoris 200 g. Mišinys, kas mėgsta, tikrai labai skanu. Aš visom duonom produktus dedu va tokia tvarka, kaip čia surašyta. Taip pat kepiau ir tavąją su kmynais, tik dėjau atrodo 500 g miltų ir gavosi puikiai. Nustatom (bliam, pas mane tai 4), tai va 4 programą, kur kepa 1 kg duona 3,50 h.Apskrudimą irgi galima dėti silpniausią, nes saldi duona visada apskrunda labiau. Turiu dar nebandytų receptų, bet nedrįstu siūlyti, kas ten žino, kaip gaunasi. IKI.
  3. rumba

    Kepam duona

    Alacka, labas, kepiau tokį su medum, gavosi kaip didelis meduolis. Skonis, kaip meduolio . Tik reikia daryti mažiausią apskrudimo laipsnį, nes medus labai svyla. Šiaip nieko, kas mėgsta. Turiu išbandytą su daug visokių riešutų, bet sakai, kad vaikučiai nemėgsta. Nežinau, ko gero galima tuos riešutus keisti į tai, kas mėgstama, razinos, kokie persikai ar abrikosai. Reiktų pabandyti. MEDUOLIUI 750 g (jei kartais nepatiktų, tai čia mažiausios proporcijos) 4 gvazdikėliai 20 ml pieno 1 kiaušinis 130 g rudojo cukraus 1 šaukštelis druskos 3 šaukšteliai prieskonių meduoliui 290 g medaus 30 g sviesto 260 g kvietinių miltų 60 g rupių miltų (aš dedu ruginių) 3 šaukšteliai sausų mielių gvazdikėlius užplikau verdančiu pienu dubenėlyje. Palieku. Kitam dubenėly mušu kiaušą, pilu cukrų, druską,gerai išplaku šluotele. Tada supilam prieskonius, tą pravėsusį pieną be gvazdikėlių, medų su sviestu( aš pašildau mikrobangėj) ir visą tą košę pilu į kepimo - maišymo indą. Ten beriu visus miltus, o paskutines dedu mieles. Nustatom ant 10 menu, mažo (750) svorio ir būtinai mažiausio apskrudimo, nes kitaip sussvils. Atrodo kad prirašiau daug, bet ssusimaišo greitai. Kvepės kambarys ne kmynais o meduoliais.
  4. Mano K - pa sutvarke . Dabar lankysiuos, kai tik laiko turesiu
  5. Nors gyvenime buvo visokiausiu etapu; ir ankstyvo kelimosi, ir pamiegojimo ilgiau, taciau pusryciai - sventa. Gaminau visiems ir savo vyrui, ir vaikams. Siuo metu gaminu tik pietus, daugiau kaip kas nori, taip ir pasimaitina.
  6. BE MEILĖS Pareiga be meilės- įkyri ir nuobodi. Atsakomybė be meilės- šalta. Teisingumas be meilės- kietas. Tiesa be meilės- negailestinga. Auklėjimas be meilės- bergždžias. Išmintis be meilės- silpna. Draugiškumas be meilės- veidmainiškas. Tvarka be meilės- smulkmeniška. Pažinimas be meilės- lėkštas. Galia be meilės- žiauri. Garbė be meilės- išdidi. Valdymas be meilės- grubus. Tikėjimas be meilės- fanatiškas. Ž.Vanjė
  7. kaip grazu. Knygos neskaiciau, bet filmas - nuostabus.
  8. rumba

    Filmai

    Žiūrėjau ir aš, labai sunkiai, bet po kiek laiko suvirškinau ir dabar galvoju - neblogas
  9. rumba

    Sutažas

    jeigu nebūtų paaiškinta, kas ir su kuo, nesuprasčiau iš tų gražių foto, kas čia per medžiagos. Tik man irgi neaišku, kaip sugebama padaryti du vienodus daikčiukus, nesugebėčia nė už ką. respect
  10. mat kaip kam tas idealas. Vienam atrodo fui - smirda, o kitas eina apsiseilėjęs iš susižavėjimo. Niekur gyvenime nėra idealo, tobula gal tik gamta, kad mus sukūrė ir patalpino šiam pasauly, kuris vis stebina. Aplamai tai čia galima nusifilosofuoti į pievas...
  11. Kaip laikosi jūsų gėlytės, ar daug žiedelių auginatės?
  12. O ką kepsit vaikučių ir zuikučių šventei - VELYKOMS???
  13. rumba

    Kepam duona

    Čia mano daugybę kartų išbandytas receptukas. Kepu nuo vaikų vaikystės, kai nebūdavo tokio plataus asortimento visokiausių pyragų. Vadinu ragaišiu - gal dėl to, kad senas jis, bet nenusibodęs. Bulvinis ragaišis 1 stiklinė karšto pieno 1 didelė virta bulvė 8 stiklinės miltų 3 šaukštai grietinės 1 kiaušinis 1 šaukštas cukraus(aš dedu daugiau, kei norisi saldesnio pyrago) 1 šaukštas druskos 30 g mielių(iš vadinamų šlapių, perku SEMOS) Virtą bulvę sutrinu su karštu pienu, pravėsta, sutrupinu į tą košę mieles, užbarstau cukrų, kad jos greičiau išsileistų. Dėl cukraus - jei noriu palepinti gomurį, dedu daugiau, nepilną stiklinę. Jei ne, tai užtenka ir šaukšto.dar suberiu pusę miltų išmakaluoju, ir mielėm ištirpus baigiu sudėti viską, kas liko. kiaušinį, grietinę, druską ir miltus. Turi gautis minkšta tešla. Paliekam šiltai, ramiai, tegu kyla. Aš pridengiu. Kai gerai iškyla, minkom, jei reikia pabarstom miltų. Aš padalinu į tris dalis ir pinu pynutę, tokią storą ir riebią. Galima sujungti galus ir kepti apvalioj formoj, galima kaip ilgą batoną padaryti. Priklauso nuo norų. Vėlgi, jei noriu labai saldžiai patepu kiaušiniu, barstau cinamonu su cukrumi. Jei sūriai - kmynų užtenka. Kepti 15 minučių karštai, po to 45 minutes laikyti iki 200 tempetaratūros. Apskrunda labai gražiai, gerai iškepa. Jei neramu - tikrinti galima pagaliuku. Šiap tai darom pabaigoj, be reikalo orkaitės atidarinėti nereikia. skanu su viskuo, su uogiene, medum, sviestu ir t.t. Skanaus ir jums.
  14. rumba

    Kepam duona

    Radau internete, bet nebandžiau dar. Gal kas norės pasikepti. Naminis batonas su sūriu ir česnaku 7 gr. sausų mielių (arba 1/3 pakelio slapių) 1,5 stiklinės šilto vandens 2 a.š. cukraus 2 a.š. druskos 50 gr. aliejaus 3,5 stiklinės miltų 1 kiaušinis 2 š. grietinės 1 galvutė česnako 200 gr. fermentinio sūrio Gaminimas: Mieles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos. Į dubenį supilti aliejų, įmušti kiaušinį, įdėti grietinę, įdėti druską, supilti mieles ir minkyti su miltais, kol tešla taps elastinga. Ant stalo suberti smulkintą česnaką ir tarkuotą sūrį, juos permaišyti, dėti ant viršaus tešlą ir dar minkyti, kad šie produktai vienodai pasiskirstytų po tešlą. Tada ranka suvilginta aliejumi suformuoti du vienodus batonėlius ir dėti į kepimo formas, uždengti maistine plėvele ir dėti į 20 - 30 laipsnių orkaitę, kildinti kol padvigubės, tada nuimti plėvelę ir kepti 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagels. Skanaus!
  15. rumba

    Kepam duona

    Taip. skanu ir skanu. Gal kam pravers INFORMACIJA. Knygyne yra knyga "Kepame duona namuose" kaina apie 25 lt. puslapiu iki 100. As orkaitej kepu bulvini ragaisi, bet jis toks skanus baltas pyragas gaunasi. Ypac, kai cukraus siek tiek ipilu. Kai spesiu idesiu receptuka, aisku, jei ka domina.
  16. rumba

    Kepam duona

    Ačiū, aš jau ryt pabandysiu išsikepti pagal šį receptą. Gal dar kokių įdomesnių receptukų duonkepei turite? Aš tai tik su šonine, su saulėgrąžom ir kitokiom sėklom kepu. Pagrinde pagal receptus, kurie buvo su duonkepe.
  17. Sveikutės, mano kompą irgi reikia tvarkyti labai. Todėl nežinia kiek tai užsitęs, ne visada galiu pasijungti. Gyvenkit pavasariniu ritmu
  18. Visas Fainuoles - moteriškes ir jaunas paneles - linkėdama puikios pavasarinės nuotaikos - sveikinu su tulpių diena. Tegu būna jos nenuvytę, nenulinkę ir nenutriušę. Putojančio gėrima lai įpila į taures mylimi ir gražūs vyrai, o Rafaelo tegu dovanoja tie, kurie myli slapta
  19. aš jau čia, tikiuosi nebepradingsiu kaip dūmas
  20. Tegu tas naujumo įspūdis išlieka ilgam, nes ta būsena suteikia noro daryti viską daug geriau, švariau ir teisingiau. Gražių darbų ir puikios nuotaikos
  21. http://savepic.ru/2420522.jpg labai norėčiau pavasariškai atsinaujinti. gražuuu
  22. Aš nežinau, ką būčiau nusprendus būdama tokioj situacijoj, kaip Tita, bet labai džiugu. Koks skirtumas kokios spalvos vaikutis, dažna jauna panelė susitvarko su sunkumais daug geriau, negu moteriškė - gyvenanti su kokiu nelabai geru vyru. Nu vienu žodžiu noriu pasakyti, kad noras gyventi už du daro stebuklus, tada viskas sekasi daug geriau. Linkiu stiprybės ir geros sveikatytės.
  23. sveikutės fainulkos, seniai nebuvau, bet užtat šiandien esu labai maloniai nustebinta. Puikus darbas padarytas, svetainė tokia, nu tokia miela ir graži, kad tikrai pritrauksit daug naujų dalyvių ir skaitytojų. Dabar čia pas jus skanu ir tikrai faina aplinka. O ir fainulkos "dalyvauja" vis tos pačios, seniai matytos ir mielos. Taigi ir gyvenkit visos smagiai, gražiai, nesirkit. Laukiam pavasario ir žibučių.
×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.