Pereiti prie turinio
etaruj

Fotografuojam - kritikuojam

Rekomenduojami pranešimai

Nijoliux :victory: ,,,,parametrai prilips paskum, turi gera pojūtį kadrui....vyrui lengviau gaudytis, jis daugiau reikalų su technika turi....

pASKUTINĖJE FOTO, KO GERO SU AUTO DAREI? Mėlynas sniegas, bei išdegę plotai,nes pariktas ne tas w/b....tas pat gali atsitikti fotogtafuojant labai baltus daiktus ar kambaryje nenureguliavos w/b.....Trūksta kontrasto ir ryškumo, ....tai galima pasididinti, tiek fotike , tiek fotošopu....Jis nėra blogis, kai neperlenkiama lazda.... :wub1:

Mergaitės dėkite po mažiau nuotraukėlių, kokias 3 kartui, paskui sunku blusinėtis, ....ir lengviau komentuoti, galima išsamiau pasakytį mintį, ir pačioms bus lengviau dėliotis informaciją.... :wub1: :wub1: :flowers:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Oho kie priraset ir kiek prifotografavot. Saunuoles.

Etaruj, but smagu tavo galerijas paziuret, bet ten uzrakinta :flowers:

Vienas nedidelis pastebejimas, stenkites kuo maziau naudoti integruotas blykstes, geriau visai nenaudoti, geriau jau su nustatymais zaiskit, iso pakelkit, islaikyma prailginkit ar pratrumpinkit, diafragma priverkit ar atv erkit.Netinkamai naudojama blykste atima is nuotraukos visa gyvuma, padaro ja plokscia ir neidomia, sudaro astrius seselius, nudegina priekini vaizda.

Jei butu norinciu, galima butu labiau pasikalbeti apie nustatymus ir auksine trijule - iso, diafragma ir islaikyma. O kad susirasti fotoaparatyuose kas kur keicias, tereikia atsiversti instrukcija. Ji turi buti pirmoji knyga kuria perskaitote apie fotografija paemusi fotoaparata i rankas.

Įkvepiu - klik, Iškvepiu - klik, einu gult - klik, atsikeliu - klik.

KLIK

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Nijoliux :victory: ,,,,parametrai prilips paskum, turi gera pojūtį kadrui....vyrui lengviau gaudytis, jis daugiau reikalų su technika turi....

pASKUTINĖJE FOTO, KO GERO SU AUTO DAREI? Mėlynas sniegas, bei išdegę plotai,nes pariktas ne tas w/b....tas pat gali atsitikti fotogtafuojant labai baltus daiktus ar kambaryje nenureguliavos w/b.....Trūksta kontrasto ir ryškumo, ....tai galima pasididinti, tiek fotike , tiek fotošopu....Jis nėra blogis, kai neperlenkiama lazda.... :flowers:

Mergaitės dėkite po mažiau nuotraukėlių, kokias 3 kartui, paskui sunku blusinėtis, ....ir lengviau komentuoti, galima išsamiau pasakytį mintį, ir pačioms bus lengviau dėliotis informaciją.... :sird1::flowers::flowers:

Labai dėkoju už patarimus :)

Auto funkciją naudoju minimaliai, ne tam pirkom šitą daiktą :) Su nustatymais dar tikrai turiu bėdų, vis eksperimentuoju. Visos šios foto nei trupučio nekoreguotos, nors šiaip mėgstu truputį su ps patvarkyt kontrastus, spalvas, bet šį sykį nebuvo tam laiko.

Vat kol kas man dar pati didžiausia mistika ir yra tas w/b nustatymas, todėl šioj vietoj praktiškai visada naudoju auto. :huh:

Paskutinės nuotraukos nustatymai:

a257046e166f.jpg

Kaip kontrastą pasididint fotike?

Oho kie priraset ir kiek prifotografavot. Saunuoles.

Etaruj, but smagu tavo galerijas paziuret, bet ten uzrakinta :mirksiukas:

Vienas nedidelis pastebejimas, stenkites kuo maziau naudoti integruotas blykstes, geriau visai nenaudoti, geriau jau su nustatymais zaiskit, iso pakelkit, islaikyma prailginkit ar pratrumpinkit, diafragma priverkit ar atv erkit.Netinkamai naudojama blykste atima is nuotraukos visa gyvuma, padaro ja plokscia ir neidomia, sudaro astrius seselius, nudegina priekini vaizda.

Jei butu norinciu, galima butu labiau pasikalbeti apie nustatymus ir auksine trijule - iso, diafragma ir islaikyma. O kad susirasti fotoaparatyuose kas kur keicias, tereikia atsiversti instrukcija. Ji turi buti pirmoji knyga kuria perskaitote apie fotografija paemusi fotoaparata i rankas.

Daug dar žinių ir praktikos reikia, mielai kalbėčiausi tomis temomis, tik pašnekovė iš manęs dar nekokia :hihihi:

Štai dėl ISO pakėlimo tai man vis atrodė, kad jį reikia kelti tik paskutiniu atveju, stengiantis išsaugoti nuotraukos kokybę ir geriau jau panaudoti blykstę, nei pakelt ISO. Aišku, kai teko fotkint vaikų šventes darželyje ir mūsų ta integruota blykstė tamsokoj patalpoj ne ką padėjo, kėliau ISO. Nepagalvojau, kad blykstė suplokštins nuotraukas, čia labai įdomi pastaba, reiks atkreipt dėmesį, dėkui.

Dovanėlė forumo%20simpatija.gif

nijoliux1.gif

ok11.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Nijolix W/B , kažkur fotike turi būti išorinis mygtukas.Ir tai galima padaryti gana greitai. Beje, aš pati išsimagrinėjau fotoaparato funkcijas, kol vaikai miega vežimėlyje, lauke.Tik buvo vasara , tad sėdėdavau vaikų darželio kieme su instrukciją ir fotiku, ką perskaitau iš kart bandydau. Dalis funkcijų išaiškėjo, kai kažkas parodė... :mirksiukas:

Blykstė plokština veidą jei kali su ja tiesiai į veida ,,,,beje plokština , bei iškraipo ir kai kurie objektyvai.

Ir dar turint fotoaparatą, reikia labai įsivertinti jo ir objektyvo galimybes, norisi fotkinti daug, o ne visada galime....Nijoliux, pas tave integruota blykstė, teks išmokti apsieiti be jos ar dyrbant su blykste gudrauti, beje kas yra labai gerai, nes teknka pasuktį galvą kaip tai padaryti, kad būtų gerai....

Beje galim kada susiorganizuoti mytuką su vaikais , fotikais ir instrukcijom, pas mane....Vietos yra, kavos arbatos yra....:flowers:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Labai norėčiau :mirksiukas:

878af39f003d.jpg

ed5bae2c9a0c.jpg

DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Kas liecia blykstes, visada bus jos salininku ir priesininku. As esu is tu, kuri pries integruotos naudojima, o pridetines tik tuo atveju, kai tikrai zinai kaip ja naudotis.Beje labai svarbu, kokiu tikslu tu fotografuoji, jei tik pykst poks, kad liktu atminimas i albuma, tada ir su ta blykste ok, juk vaikus taip sunku pagauti. o jei kadra apgalvoji, jam ruosiesi ir mastai kaip bus sviesa, kokia kompozicija geriau tiktu ir t.t tada man geriau be blykstes.

Beje, iso dedamo grudo tikrai neverta labai bijoti, juk galima ji siek tiek sumazinti su ps iv rpiedeliais, beje j/b foto su grudu kartais taip graziai ziurisi, kad tas grudas net butinas, kitaip ji prarastu jaukuma ir savita skoni.

Meetas gi liuks, po kokio men karantino, nes as su kliackais po viruso, nenorisi uzkresti kitu.Bet zinoma jei visos kn randasi :mirksiukas:

Įkvepiu - klik, Iškvepiu - klik, einu gult - klik, atsikeliu - klik.

KLIK

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Kas liecia blykstes, visada bus jos salininku ir priesininku. As esu is tu, kuri pries integruotos naudojima, o pridetines tik tuo atveju, kai tikrai zinai kaip ja naudotis.Beje labai svarbu, kokiu tikslu tu fotografuoji, jei tik pykst poks, kad liktu atminimas i albuma, tada ir su ta blykste ok, juk vaikus taip sunku pagauti. o jei kadra apgalvoji, jam ruosiesi ir mastai kaip bus sviesa, kokia kompozicija geriau tiktu ir t.t tada man geriau be blykstes.

Beje, iso dedamo grudo tikrai neverta labai bijoti, juk galima ji siek tiek sumazinti su ps iv rpiedeliais, beje j/b foto su grudu kartais taip graziai ziurisi, kad tas grudas net butinas, kitaip ji prarastu jaukuma ir savita skoni.

Meetas gi liuks, po kokio men karantino, nes as su kliackais po viruso, nenorisi uzkresti kitu.Bet zinoma jei visos kn randasi :flowers:

sU TUO GRŪDŲ, KO GERO REIKIA MAN GALVOJE KOMPLEKSĄ IŠSIGYDYTI.... :mirksiukas: po fotiko ir objektyvo remonto bijau fotografuoti....

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

:flowers: toks meetukas būtų super :flowers:

pasirašau iš karto :mirksiukas:

labai vertinga būtų pasikalbėt apie fotografiją ir pasipraktikuoti :sird1:

W/B kur nusistato žinau, ir teoriškai suprantu, kaip reikia bent jau tuos pusiau automatinius režimus nustatyt (Daylight ir tt..), bet realiai man vis tiek spalvos išsikraipo (nemoku nusireguliuot). Ypatingai kai bandžiau nufotografuoti naujai perdažytas kambario sienas - na taip niekaip ir neišgavau realios spalvos :hihihi:

Kicule, tavo foto tikrai super, ir vaizdai gražūs užfiksuoti, bet svarbiausia - KOKIOS SPALVOS!!! :flowers:

Kol kas meetintis :victory: galiu bet kada, vis tiek su maže namie kiurksau, tai nors smegeninę pravėdinčiau :huh: Siūlykit datą, kada kas galit :)

Ievosiau, kas per virusas užpuolė?

Dovanėlė forumo%20simpatija.gif

nijoliux1.gif

ok11.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ačiū mergaitės :flowers: Nesitikėjau, nes šitu foto PS neletė :D Tik šiek tiek kadravau :rolleyes:

dėl meetuko ir aš :victory:

Nes savamoksliškai bandau vis nustatymus keisti ir fotografuoti... Ne labai ka suprantu apie ka kalbate :lol:

:ps: aš apie iso grudo :geda:

DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
:ps: aš apie iso grudo :geda:

Kicule tai triuksmas nuotraukose,ko didesne ISO,to daugiau nuotraukoje triuksmo,grudetumo! :rolleyes: (mane asmeniskai,labai nervina sis dalykas) :victory:

P.S. Kicule,nuotraukos superiskos,spalvaos isvis pasakiskos! Tikra ziema....jauciu ja... :flowers: Bet visgi maza smulkmenele yra,kuria as panaikinciau :lol: vat... tai likuciai nuo kito medzio....man jie laabai krenta i akis!

df5a6eaa835dcae1bd83c751e37db292.jpg4a3a450b0a472947007c2be54c00948a.jpg

Dovanėlėmenas.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gifVIP.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.