Pereiti prie turinio

Žvaigždute

Priklausomi
  • Pranešimai

    345
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Visas Žvaigždute turinys

  1. tai smagu, o tai viena čia :unsure: va žiuriu pakartojima Žvaigždžiu duetu :) keista bet mažoji vėl vakar karsčiavo, gal tie antibiotikai nepadeda, keista man kad ta temperatūra nepraeina, einam šiandien pas pediatra žiuresim ka pasakis :katyte: kaip nuotaika Kicule?
  2. Labas rytas, prisijungiu su kava,kas kompanija palaikis? Kaip sekas, kaip nuotaikos? Laukiu laukiu kompanijos :katyte:
  3. Niu va ir vakaras, mergaičiukes ar jus isivaizduojat su mažajau nuejom pietu miego nuo puse triju ir tik neseniai atsikelem :katyte: oj ka nakti darisim :unsure: JuuuRaaa ačiukas tau :)
  4. Geriu arbatu visokiu pripirkus ir naturaliu savu iš žolialiu ir taip. Vyras žuvauja, išpirkes leidimą ir varo :katyte: ka pagauna atveža, aišku mažiukus paleidžia, tai galima sakyti valgom tik vyro pagauta žuvį :)vasara mėgėjas padžiovinti
  5. 8 būdai susitiprinti vaiko organizmą: Sveika aplinka Ekologiškas maistas Psichologinė aplinka Grūdinimas Dienos režimas Papildai Skiepai Apranga. :katyte:
  6. Kaip tik vakar skaičiau knyga apie lygas, tai va ten parašyta jog kosulys nėra liga, o jos požymis. Kosulį sukelia refleksai,kurie yra ryklėje, sinusuose, išoriniame klausos kanale,skrandyje. Taip pat yra dvi kosulio grupės: Lėtinis kosulys: toks jei mažylis kosti ilgiau negu tris mėnesius,būtina kviesti gydytoją, atlikti tyrimus ir ieškoti priežasties. Ūmus kosulys toks rodo kad vaikutis susirgo paprasčiausia viršutinių kvėpavimo takų užkrečiamąja liga. Kartais pagal tai kaip kosti jūsų vaikutis galima įtarti, kuo jis serga. Dregnas kosulys atsikosti skrepliais. Toks kosulys būdingas viršutinėms kvėpavimo takų užkrečiamosioms ligoms, sinusitui, bronchitui. Sausas kosulys kai vaikas kosti bet negali atsikosti.Paprastai tik sausas kosulys rodo sunkesnę mažylio būklę.Gali sukelti alergija, asma, kvėpavimo takus dirginantys svetimkūniai. Tada mažilis labiausiai kosti nakti. Lojantis kosulys taip vadinamas nes primena šuns lojimą, kiauksėjimą.Taip kosti laringitu susirgęs vaikas.Šiam kosuliui dar būdinga tai, kad mažylis įkvėpdamas oro sušvilpia. Skardus būgninis kosulys Būdingas saižus garsas.Sukelia vadinamosios psichogeninės priežastys.Jis gali būti valingas arba ne.Priežastys neaiškios. Vaikas gali kosti daug mėnesių bet niekada nekosti naktį, kaip miega. Jei girdite, kad jūsų vaikas kosti bet atsikosti,kad kosulys per daug nevargina,jei jis nekosti naktim,nekarsčioja,galima duoti atsikosėti skatinančio sirupo.Tačiau jei per2-3 dienas sveikata nepagerėja,o pablogėja kreiptis reikia pas gydytoją.Kartais kosulys ne dienomis o valandomis tampa vis ūmesnis, pavojingesnis. Vaikas pradėjo kosti per pietus o nakti jį gali pradėti kamuoti taip smarkiai,kad negali ne tik užmigti bet ir atsigulti. Skubiai kvieskit grietąją pagalbą būtina tada, kai vaikas negali atsigulti, dūsta,mėlynuoja.
  7. Aha taip ir darau jau i tuos skysčius žiūreėti negaliu :katyte: bet.. reikia. Va šiandien likom dviese su mažaja :unsure: vyras išeigines turi tai išvažiavo žuvauti, karaliaujam dviese.
  8. Jo krauja pridaviau tai uždegima rodo plius kaip tu sakai leukocitu kiekis didesnis.Na ir taip sako kad jau čia labai rimtas kosulys kad blogiau nebūtų, tai be antibiotiku neapseisiu :katyte: be to reikia sveikti ir i darba, tai sakau dabar ir aš ir vaiaks sedim ant vaistu.. oj tos lygos.
  9. Super, šukuosienose ir dažymuose kažkas tai yra neipasto, man patinka kad tai nesenomadiška, aki traukia.. tikrai sakau iš visos širdies kad labai gražu .. :katyte: būna tokios šukuosenos niu kaip ( bobiškos) ir kirpejos jau kito nemoka nieko daryti nes iš posenoviai daro tik ta pati .. :unsure: o čia faina vat pati taip norečiau ir kasyte graži priekije ir galas gražiai sutvarkytas, o dažymas tai super..žinau kad mano kirpeja taip nepadarytu nes būtų atsakymas jog nemoka pinti ivairių kasyčių :)
  10. Oj Snapė ka aš žinau.. :) taip tai jinai normali neskaitant to kad būne geresniu :katyte: pasake čia vieninteliai kuriuos galima naudoti, milteliu pavidale. Tai tris kartus i diena, kolkas tris dienas o ten žiuresim, nes kosulys tai žiaurus, niekada tokio nebuvo, nakti nei pati miegu nei šeiminai miegoti duodu :unsure: kokie planai šiai dienai?
  11. Labas rytas, niu va kaip čia tusčia, kur pradingot visi. Buvau pas daktare tai vis gi man išrše antibiotiku.. Ospamoksa, nes žiauriai kosulys nepatiko..
  12. Šiuo metu pasaulyje naudojama daugiau kaip 500 maisto priedų, Lietuvoje – per 300. Kuo produkte maisto priedų mažiau, tuo jis brangesnis. Jei suskaičiavote jų apie 10, tokio produkto reikia atsisakyti. Mažai tikėtina, kad tie priedai bus natūralūs ir nepavojingi. Yra itin pavojingus maisto priedus. E250 (natrio nitritas) – dažiklis ir konservantas, kuris tam tikromis dozėmis sukelia apsinuodijimą, laikomas kancerogenu, tačiau kol kas jo nėra kuo pakeisti. Kad šio maisto priedo yra daug, galima įtarti, jei produktas sūrus. Jo dedama į dešreles, kitus mėsos gaminius, sūrį. Kitas pavojingas maisto priedas – E621 (natrio glutamatas). Tai aromato ir skonio stiprintojas, kuris gali būti natūralus (gaunamas iš jūros dumblių), tačiau brangus, ir cheminis (pigesnis). Glutamatas sukelia depresiją, nuovargį, hiperaktyvumą. Be to, prabilta apie tai, kad tai viena iš plintančio nutukimo priežasčių, kadangi glutamatas veikia mūsų smegenų centrus, susijusius su alkiu. Taip pat yra duomenų, kad šis maisto priedas sukelia akies tinklainės irimą ir glaukomą. Jo gausu vaikų mėgstamose dešrelėse, bulvių traškučiuose, užšaldytuose pusfabrikačiuose. Reikia vengti gazuotų gėrimų, virtų dešrelių, saldainių su dažikliais, tortų, kuriuose gausu E, bulvių traškučių. Taip pat reikia nepamiršti kruopščiai plauti vaisius, kadangi jie, kad negestų, apdorojami konservantais Е230, Е231 ir Е232. Tai fenoliai, kurie net mažomis dozėmis sukelia vėžį. Paskutiniais metais išaiškėjo, kad labai plačiai vartojamas saldiklis sacharinas (E954) taip pat yra kancerogenas. reikia vengia butiloksianizolio (E320), kurio yra čipsuose ir kramtomojoje gumoje, bei visų dirbtinių dažiklių, kurie yra saldainiuose, konditerijos gaminiuose, gėrimuose, nervų ląstelių pažeidimus skeliančio natrio gliukonato (E576) – rūgštingumą reguliuojančios medžiagos, dedamos į padažus, sriubas, šaldytus pusfabrikačius. „Verta žinoti, kad konservantai ir stabilizatoriai veikia kaip antibiotikai. Stabilizatoriai dažniausiai būna gyvulinės ir augalinės kilmės, pavyzdžiui, E406 (agaras), bet nemažai jų yra chemiškai apdoroti. Emulgatoriai yra mineralinės medžiagos, tačiau gamtoje rasime natūralių emulgatorių, kurie toksiški arba net nuodingi. Antioksidantai gali būti gamtiniai (citrinos rūgštis E330, lecitinas E322, askorbo rūgštis E 300, vitaminas E E307, soda E500), tačiau labiau paplitę dirbtiniai antioksidantai.
  13. Kaip atpažinti sveikatai naudingą jogurtą Jogurtus, kurie laikomi vienu naudingiausių maisto produktų, rinktis reikėtų labai atidžiai. Šis rūgštaus pieno produktas gaunamas pridedant gyvų laktobakterijų. Tačiau jeigu jame yra nors 2 gyvos bakterijos, po savaitės jų bus 2 milijardai ir indelis išsipūs. Ne paslaptis, kad net bifido bakterijomis praturtinti produktai išbūna kur kas ilgiau. Taip yra todėl, kad tų bakterijų iš tiesų ten nėra. Mat bakterijos paprastai gyvena 7 dienas, o produkto galiojimo laikas nurodomas ne mažiau kaip dvi savaites. Kita vertus, galima rasti jogurtų, kurie po savaitės šaldytuve tikrai išsipūs. Jeigu jogurte yra vaisių gabaliukų, būtina žinoti, kad tada jie būna švitinti, chemiškai apdoroti, pridedama antibiotikų. Kitaip jogurtas sugestų. Taigi pats geriausias jogurtas – be jokių priemaišų, kurio galiojimo laikas – labai trumpas.
  14. Radau pora puslapiuku manau kai kurie mate ir žino o tie kurie ne tai tykiu jog pasinaudos Sveikasvaikas ka turi rašyti ant etikečiu
  15. Girdėjau ir mačiau laidą rode apie soda bet per rūsų kanala, soda naudinga ne tik maita kaip sakant dezinfikuoti bet ir daug visokių dalykų padaro
  16. Tema labai gera ir naudinga, pagalvoju kas diena, kas karta kai važiuoju i turgeli, einu i parduotuve ir renkuos maista. Ir kuo toliau tuo baisiau daros. O dar masiškas antpludis per visas kanalus apie tai ka mes valgom ir iš ko maistas susidieda tai tikrai baisu
  17. Valgau nereguliariai Nedavalgymas Per daug druskos ir prieskonių Trūkumas šviežių vaisių ir daržovių Mano variantai būtų tokie
  18. Kibinus dariausi ne per seniausiai kaip visada pagal standartini recepta ;) išeina skanus ir sultingi 1 kg avienos, kiaulienos žodžių kas ka megsta 140 g. sviesto, 60 g. vandens, 2 svogūnų, druskos, pipirų. Tešlai: 1 kg miltų, 0,5 kg sviesto, 300 g grietinės, 4 kiaušinių, druskos. Įdarui: mėsytę supjaustyti smulkiais kubeliais, sumaišyti su smulkintais svogūnais, prieskoniais, sviestu ir vandeniu. Tešlai: sviestą sutarkuoti burokine tarka arba sukapoti peiliu ir kartu su miltais rankomis minkyti tešlą kol neliks didelių gumuliukų, tada įberti druskos, sudėti grietinę, kiaušinius ir suminkius tešlą dėti 2 val. į šaldytuvą, kad subręstų. Plonai škočioti blyną, išspausti stklinės ar puodelio dydžio apskritimus, o į vidurį dėti šaukštą įdaro, perlenkti perpus ir suspaudus užsukti kraštelius lyg pynutę. Formuojant kibinus labai svarbu gerai užsukti, kad kepant neišbėgtų sultinukas. Sudėti į riebalais išteptą skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 20 - 25 min. gerai įkaitintoje orkaitėj prie 205 - 260 laipsnių temperatūros, kol gražiais pagels. Proporcijos gali būti plius minus netokios, nes būna ir vandens daugiau reikia, o ir kepimo laikas pagal situacija žiurimas
  19. Sūrio sausainiai kurie tinka prie alaus: Tešlai: 200g lydyto sūrio 1 kiaušinis 200g miltų pipirų jei patinka tai pagal skonį 200g sviesto arba margarino aš dažniausiai naudoju sviestą Aptepimui: 1 kiaušinio trynys; 2 šaukštai pieno arba grietinėlės vel gi naudoju dažniausiai pianą,kmynų, sezamų, aguonų(čia aišku fantazijos ir kaip kam patinka) Visus tešlos komponentus sudėt ant lentos ir supjaustyti, greit suminkyt ir 15min susuktą į plėvelę dėt į kamerą. Skardą ištept riebalais, iš tešlos kočioti lakštą apie 0,5cm išspausti įvairius sausainukus ir dėt į skardą. Aptepimui kiaušinį išplakt su grietinėle arba pienu ir aptepti sausainius ir apibarstyti kmynais ir pan. Kepti 150 laipsnių orkaitėje (čia elektrinėje) apie 10-15min. Na kol tamsokai apgels, kartais ir ilgiau. Skanaus
  20. Kepta lydeka, bulviu koše su padažiuku ir raugintų kopūstų sriuba
  21. Niu tai kas prisijung prie pokalbių
  22. Dar idomybių ;) Dvi identiškos mikrobangu krosneles, nukreiptos viena i kita, gali sukurti spinduliavima, kurio užtektu stiklui išlydyti. Karštas vanduo į ledą pavirs greičiau nei šaltas Tarakonas be galvos gali gyventi kelias savaites Šuns burna 200 kartų švaresnė už žmogaus Žiurkės nevemia, todėl veikia nuodai Daugiau sudeginama kalorijų miegant, nei žiūrint televizorių Moterys mirkčioja dvigubai daugiau už vyrus. Avokadas yra kaloringiausias iš visų vaisių Į vyrą žaibas trenkia septynis kartus dažniau nei į moterį
  23. Ačiu jums dideles mano mielos virtualios drauges :wub1: kažkaip netiketai bet labai faina ;) ;)
×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.